Володимир Карплюк розповів, як проходить відновлення Ірпеня

Photoeditorsdk Export (6)

Попри нестачу ресурсів, на сьогодні в Ірпені вже повністю відновлено 87 багатоповерхівок, понад 100 приватних будинків і 35 об’єктів соціальної інфраструктури, замінено десятки покрівель, проведено численні ремонти осель ірпінців, шкіл, дитсадків і медичних закладів. Про це розповів у своєму блозі на сайті LB.ua співзасновник Фонду відновлення Ірпеня, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк.

«Добігає кінця складний для всіх нас 2022 рік, і час озирнутися, що вже зроблено. Наразі в Ірпені повністю відновлено 87 багатоповерхових і 104 приватні будинки, в 17 багатоповерхових та в 15 приватних будинках відновлено покрівлю. Ірпінська міська рада надала будівельні матеріали для відновлення фасадів та покрівель 95 багатоповерхових будинків на загальну суму 45 мільйонів гривень», – написав Карплюк.

Він відзначив, що за рахунок коштів державного бюджету замінено покрівлі в школах №1, №2 і №17, а також у трьох дитсадках: «Знайко», «Бджілка» й «Колібрі». У навчально-виховному об’єднанні «Освіта», в дитсадках «Лісова пісня» і «Знайко», в дитячій поліклініці, пологовому будинку, гуртожитку для медичних працівників встановлені нові вікна. Також вікна й двері замінені у трьох амбулаторіях сімейної медицини – №2, №6 і №7. Відремонтовано покрівлю та вентиляцію в поліклініці на вул. Садовій, 38.

Крім того, низку проєктів із відновлення міста вже реалізовано завдяки допомозі міжнародних  партнерів. Зокрема, компанія «SOCAR» узяла під опіку школу №12, де замінила покрівлю, двері та вікна, провела ремонт фасадів. Люксембурзький Червоний Хрест здійснив ремонт даху дитячої поліклініки та замінив вікна в новому медичному центрі на вулиці Садовій. За підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) облаштовані 10 укриттів у закладах освіти, серед яких Ірпінський ліцей інноваційних технологій, НВО «Освіта», школи №1, №17, Михайлівсько-Рубежівська школа, дитсадки «Бджілка», «Смайлик», «Лісова пісня», «Знайко»; у школі №17 оновлено фасад і зроблено поточний ремонт, у Михайлівсько-Рубежівській школі встановлено нові вікна й двері, оновлено пошкоджені частини будівель і дворів у дитсадках «Смайлик» і «Бджілка».

У статті зазначається, що завдяки співпраці офіційної групи з відновлення міста «Irpin Reconstruction Summit» із італійським фондом TDH «залучено близько 700 тисяч доларів на відбудову чотирьох житлових будинків: у ЖК «Аристократ» ремонтують покрівлю, а в ОСББ «Еверест», ОСББ «Затишок» та ОСББ «Мінерал», крім ремонту покрівлі, встановлюють вікна і двері, реставрують стіни та утеплюють фасади». Проєкт фінансується за рахунок «Ukraine Humanitarian Fund» (UHF).

Також Володимир Карплюк розповів про те, як управлінська команда Ірпеня залучає кошти на відновлення міста.

«Завдяки успішній комунікації Ірпінського міського голови з державного бюджету місто Ірпінь отримало 25 мільйонів гривень на демонтаж багатоповерхових житлових будинків (на стадії реалізації), 275 мільйонів гривень на поточний ремонт житлового фонду, 95 мільйонів гривень як субвенцію на будівельні матеріали, 120 мільйонів гривень перераховано підрядним організаціям для поточного ремонту житлового фонду та закладів соціальної сфери Ірпінської громади», – підкреслив співзасновник Фонду відновлення Ірпеня.

Він повідомив, що «Київська обласна військова адміністрація вже затвердила перелік об’єктів в Ірпені, які вже найближчим часом держава обіцяє включити у Постанову Кабінету міністрів України для фінансування в рамках президентської програми UNITED24». При цьому, за словами Карплюка, «хтось наразі відверто саботує рух в цьому напрямку, але Ірпінь не вперше зіштовхується з саботажем президентського бачення».

Голова Інвестради зауважив, що місто підписало з Дитячим фондом ООН меморандум про виділення 2 млн доларів на відновлення ліцею №3, і наразі UNICEF уже профінансував проєктування капітального ремонту освітнього закладу. 

«Про вагому підтримку у відновленні вдалося домовитися й з Литвою, яка вже виділила 3 млн євро на відновлення дитсадка «Радість» в ірпінському мікрорайоні БКЗ. Від Міжнародної організації з міграції ми отримали ремкомплектів на 27 млн грн, а від мережі магазинів будівельних матеріалів «Леруа Мерлен» – покрівельні матеріали на 1,2 млн грн. Португальське місто Кашкайш одразу після підписання угоди прийняло рішення про виділення 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка «Віночок» по вулиці Київській в Ірпені», – зазначив Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300