Володимир Карплюк розповів про допомогу, яку надають Ірпеню під час війни міста-побратими

277705150 524760032350857 548450475136590671 N

Міста-побратими Ірпеня в Україні й за кордоном надають різноманітну допомогу ірпінцям, які потерпають від російської агресії. Про це розповів у фейсбуці голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк. Публікуємо його допис у повному обсязі.

«Місто Мілвокі (штат Вісконсин, США) створило фонд «Cavalier Johnson» по збору коштів для українського міста-побратима Ірпінь, що зазнало значних втрат при обороні столиці України. Зібрані кошти будуть офіційно передані до бюджету Ірпеня в рамках міжнародної допомоги. Дякую Cavalier Johnson за підтримку. Як міський голова Ірпеня 2014–2018 років я разом з Олександром Маркушиним та нашою командою мав честь підписувати Угоду про побратимство між Ірпенем та Мілвокі.

Безцінну допомогу Ірпеню надали побратими Ірпеня з Німеччини – місто Борна використало вже всі можливі ресурси для розселення ірпінчан та навчання дітей у міських школах. Дякую бургомістру Борни пані Simone Luedtke за ініціативу та допомогу в організації евакуації ірпінських родин та передану гуманітарну допомогу і створення окремого рахунку по збору коштів для ірпінських родин.

Сильну руку підтримки простягнули ірпінчанам місто-побратим Піш (дякую Andrzej Szymborski) з Польщі та два побратими з Литви – місто Паневежис (дякую Vitalijus Satkevičius) та Алітуський район (дякую Algirdas Vrubliauskas). В цих містах понад дві сотні ірпінських жінок та дітей знайшли свій прихисток, а команда Алітусу готує до передачі машину швидкої як гуманітарну допомогу, що є для нас дуже цінною підтримкою.

Селище Коцюбинське та місто Переяслав під Києвом теж стали опорою в гуманітарних питаннях для Ірпінської громади і пропонують ірпінцям можливість безпечного проживання. Дякую Сергію Данішу.

Грузинське місто Мцхета на чолі з Дімітрієм Зурабішвілі організувало збір гуманітарної допомоги для Ірпеня в рамках загальнодержавної акції.

Наші побратими з Алборая з Іспанії, а саме Фонд «Juntas Por La Vida», теж допомогають не лише громаді Ірпеня: їм вдалося наразі евакуювати до Іспанії більше 1500 українських біженців, яких вони зустрічали на українсько-польському кордоні.

Звертаюся до міст-побратимів Ірпеня і прошу створити за прикладом міста Мілвокі та Борни офіційні фонди для збору коштів для потреби відновлення міста Ірпінь. Нам, як ніколи, сьогодні важлива Ваша підтримка. Вірю, що зусиллям міжнародної спільноти ми відродимо Ірпінь та убезпечимо його від гуманітарної кризи. Дякую всім нашим партнерам за допомогу!»

Нагадаємо, сьогодні Володимир Карплюк повідомив про створення телеграм-каналу «IRPIN UKRAINE Press-Centre», на якому розміщуються новини англійською та німецькою мовами для інформування міжнародної спільноти про події в місті.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Ірпінь поділився досвідом відбудови з Конотопом (відео)

17 Apr 19:49

Детальніше
Всі новини
300x300