Реклама

Володимир Карплюк розповів про медиків, якими пишається Ірпінська громада (фото, відео)

Володимир Карплюк розповів про медиків, якими пишається Ірпінська громада (фото, відео)

Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк розповів про героїзм і високий професіоналізм лікарів, які рятували людей у період бойових дій у Приірпінні. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі.

«Сьогодні, у День медика, хочу розповісти вам про двох людей, якими пишається вся Ірпінська громада і я особисто. Це Лікарі з великої букви – Андрій Левківський та Антон Довгопол. Андрій Левківський – директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги. Антон Довгопол – директор Ірпінської центральної міської лікарні. Коли почалася війна, ці хлопці точно знали, як мають діяти. Евакуювавши своїх дружин і маленьких дітей, вони залишилися в Приірпінні робити те, що вміють найкраще – рятувати людські життя», – зазначив Карплюк.

Він наголосив, що працювати медикам довелося в надзвичайно важких умовах. «Андрій Левківський разом із командою лікарів оперативно облаштували пункт медичної допомоги у поліклініці в Ірпені. Там під обстрілами ворожої артилерії вони рятували важкопоранених, там разом із лікарем акушером-гінекологом Сергієм Горошком приймали пологи, там же разом хоронили у дворі мирних мешканців Ірпеня, яких вбили рашисти. Паралельно в цей же час Антон Довгопол разом із 150-ма колегами працював в стаціонарі Ірпінської центральної лікарні, що у Бучі. І робили вони це довгих три тижні в умовах повної окупації, щодня ризикуючи бути вбитими ворожими військовими. За цей час у надважких умовах, без зв’язку і електроенергії під керівництвом Антона Довгопола та завідувача стаціонару Володимира Левчука лікарі провели майже 100 операцій, які врятували людям життя», – розповів голова Інвестради.

Він відзначив, що потім була проведена «надзвичайно складна спецоперація з евакуації людей з лікарні з Бучі». «Антон Довгопол та Андрій Левківський блискуче спрацювали і успішно вивезли з окупованої території близько 200 колег та пацієнтів. Разом із ними евакуювалися й майже 1000 мешканців Бучі», – підкреслив Карплюк.

«За високий професіоналізм, особисту мужність і самовідданість Андрію Левківському, Антону Довгополу, Сергію Горошку та Володимиру Левчуку Президент України присвоїв звання «Заслужений лікар України»», – нагадав він.

«Пишаємося нашими Героями! І у день професійного свята хочу побажати лише міцного здоров’я і мирного неба над головою! Бо мир, як і здоров’я, особливо починаєш цінувати, коли його втрачаєш. Дякуємо вам! Зі святом!» – написав Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!