Володимир Карплюк: У політичній боротьбі проти Ірпінської міськради прокуратура пішла ва-банк

Photoeditorsdk Export 2019 11 12t090106.443

Керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь, який, використовуючи своє службове становище, бере участь у політичній боротьбі проти міської влади Ірпеня (Київська область), доручив Ірпінській прокуратурі в найближчі дні оголосити підозри низці депутатів і працівників міськради. Про це сьогодні, 4 грудня, заявив голова Інвестиційної ради Ірпеня, лідер партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк.

«Після того, як Генеральний прокурор України повідомив офіційним листом, що діяльність Києво-Святошинського місцевого прокурора Юрія Дмитруня перевіряє прокуратура Київщини та Генінспекція ГПУ, Дмитрунь розпочав атаку на депутатів та працівників Ірпінської міської ради. Після такої заяви Генпрокурора Дмитрунь вирішив піти ва-банк і дав команду Ірпінській прокуратурі оголосити найближчими днями підозри десятку працівників Ірпінської міськради, депутатам, чиновникам і всім, хто хоч якось підтримував чи підтримує Карплюка та партію «Нові обличчя»», – зазначив політик на своїй сторінці у фейсбуці.

«Маємо справу з тиском на місцеве самоврядування та використанням Дмитрунем службового становища у політичній боротьбі в інтересах наших опонентів та забудовників, які, за інформацією ЗМІ, видають Дмитруню щомісячну тіньову зарплату… Забудовники-неплатники вирішили помститися міській раді руками прокуратури», – вважає Карплюк.

За його словами, «Ірпінська міська рада наступила на хвіст забудовникам, які не сплачують до бюджету міста пайову участь на розвиток інфраструктури». «Загальна сума несплаченої пайової – понад 13 000 000 гривень! Значну частину цих коштів юристи міської ради через суди зобов’язали забудовників сплатити до бюджету. Це в десятки разів більший фінансово-правовий результат, ніж в Ірпінської прокуратури за кілька років», – наголосив голова Інвестради Ірпеня.

Він висловив сподівання, що внаслідок реформи, розпочатої Генпрокурором, «невдовзі негідників виженуть з оновленої прокуратури».

«Команда партії «Нові обличчя» захистить себе в судах, а от Дмитруню доведеться відповідати за політичний тиск перед керівництвом ГПУ та народом. Народ бачить чіткі результати роботи Ірпеня, але не бачить жодного результату районної прокуратури. Вирімо в реформу прокуратури і чекаємо на лаві підсудних Дмитруня та його виконавців. Бо так у правовій державі не може бути. І не буде», – підкреслив Володимир Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300