Володимир Карплюк у відеозверненні до Ірпінської громади розповів про можливі розкрадання місцевого бюджету

2024 04 02 15.26.43

Голова партії «Нові Обличчя» Володимир Карплюк у відеозверненні до Ірпінської громади розповів про можливі розкрадання місцевого бюджету шляхом оформлення «мертвих душ» та побори і відкати із заробітних плат працівників Ірпінської міськради та виконкому.

«Друзі, добре розумію ваше занепокоєння та обурення політичною ситуацією, що склалася в нашій громаді. Це точно не те, чого ви очікували під час воєнного стану в країні та потреби відбудовувати напівзруйнований Ірпінь. Але я переконаний, що ви також однозначно не очікували, що працівники міської ради у цей час можуть отримувати 60, 70, 80… 120, 210 тисяч гривень зарплати в місяць», — зазначив Карплюк.

Очільник партії повідомив, що ці події відбуваються вже протягом півтора року. «У цей час ми з політичною силою проводили з міським головою консультації і розмови про те, що зараз відбувається в міській раді не має права на життя. А що ж відбувається? В Ірпінській міській раді є так звана «каста» особливих співробітників, які заробляють по 100, 150, 200 тис грн в місяць. Ми неодноразово звертали увагу міського голови, що так не може бути. В той час, коли тисячі працівників бюджетної сфери в 10 разів менше заробляють: хтось по 10, хтось по 15 тис грн. Тому не може бути такого, що під час воєнного стану обрана частина людей отримує колосальні заробітні плати. На наші прохання надати інформацію, чому саме так відбувається, міський голова не знайшов часу, щоб зустрітися із фракцією і дати відповіді на ці питання», — додав Володимир Карплюк.

За його словами, у 2023 році таким чином було виведено майже 17,5 млн грн. «Як по мені, так як ми брали політичну відповідальність за міського голову Олександра Маркушина, відповідно і ми відповідальні за те, що відбувається. Ми не маємо права сьогодні мовчати з цього приводу», — наголосив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, що вчора усі без виключення заступники Ірпінського міського голови та депутати від фракції «Нові Обличчя» заявили про недовіру меру Ірпеня Олександру Маркушину через розкрадання місцевого бюджету.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбувся день відкритих дверей (відео)

Сьогодні, 16:25

Детальніше
Ірпінців запрошують до обговорення інвентаризації зелених насаджень 

Сьогодні, 15:35

Детальніше
У молодіжному просторі «Ko_Laba» в Ірпені завершили ремонт

Сьогодні, 14:40

Детальніше
Товариство “ВІДВАЖНИХ” представило новий сайт компанії

Сьогодні, 11:42

Детальніше
Ірпінська команда СТК «Сона» перемогла в першому етапі Кубку України з мотокросу

Сьогодні, 10:36

Детальніше
3 роки в'язниці: в Ірпені винесли вирок чоловіку, який ухилявся від військової служби

Сьогодні, 10:24

Детальніше
В Ірпені завершили перший етап капітального ремонту поліклініки, який профінансувала компанія «SOCAR»

Сьогодні, 10:11

Детальніше
На чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування спортсмени клубу «Kyiv region O-team» вибороли понад 50 нагород

Сьогодні, 10:00

Детальніше
Всі новини
300x300