Володимир Карплюк: «З 2014 року Ірпінь почав реально розвиватися»

Photoeditorsdk Export 2021 12 07t150505.045

Сьогодні, в День місцевого самоврядування, колишній Ірпінський міський голова, керівник Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк розповів у соцмережах про історію розвитку самоврядування в Ірпені з 2014 року та про те, з якими викликами воно зустрічається сьогодні.

«Я ніколи не вважав себе чиновником у якомусь класичному розумінні. І для мене особисто ніколи День місцевого самоврядування не був надзвичайно великим святом. У 2014 році я вперше став Ірпінським міським головою, 2015 року мене обрали вдруге. Йдучи на цю посаду, керувався не особистими амбіціями чи політичною необхідністю, а відчуттям, що місту потрібен менеджер, який ставить на перше місце інтереси розвитку громади і перш за все не боятиметься – вищого керівництва області чи держави, правоохоронних органів чи “активістів”, які перед реалізацією кожного інфраструктурного проєкту обливають брудом навіть найкращу ініціативу з метою власного недолугого піару. Йшов на посаду міського голови, знаючи, що в Ірпені роками розкрадалися кошти місцевого бюджету та, щоб за це нічого не було, відносилися відкати “нагору”. Знаючи, що стану об’єктом критики у медіа та соціальних мережах. Після дострокових перевиборів у 2014-му мені довелося працювати з депутатами міськради, які були обрані за часів царя Гороха і мали дещо інше бачення. Але тоді мені вдалося їх об’єднати, бо вони побачили, що Ірпінь почав реально розвиватися. У 2015 році взяв на себе відповідальність і привів в Ірпінську міську раду команду партії «Нові обличчя». А у 2018 році, за два роки до чергових виборів, я поступився своїм кріслом молодим і активним депутатам з нашої команди, чітко розуміючи, що вони продовжуватимуть розпочате. І вони продовжили, розуміючи, що не можна вже “нижче планки” і що люди не пробачать “застою”», – написав Карплюк.

Він відзначив, що, очолюючи Інвестиційну раду Ірпеня, майже щодня проводить переговори з потенційними інвесторами. «Разом з міським головою Олександром Маркушиним, з яким ми під час минулорічних виборів обходили майже всі двори громади, переконуємо сотні підприємців реєструвати свій бізнес в Ірпені, сплачувати податки саме в нашій громаді. І ми своїм авторитетом гарантуємо бізнесу захист від тиску, поборів та знущання над підприємницькою ініціативою», – розповів голова Інвестради.

Він зауважив, що «до Ірпеня доєдналися громади Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців та Діброви, і відтепер для міської влади серйозним завданням є зберегти розвиток Ірпеня та довести жителям наших сіл, що при виборі громади вони не помилилися».

«Сьогодні, у День місцевого самоврядування, озираюся назад і питаю себе: “Чи вірно ти все вчинив?”. Маю відповідь для себе. Та мені хотілося б, щоб, коли ви гуляєте парками і площами міста, відповіли собі на це питання і написали в коментарях під цим моїм постом», – зазначив ексмер.

«Вітаю Ірпінського міського голову Олександра Маркушина, старост сіл Ірпінської громади, депутатів міськради, працівників виконавчого комітету та комунальних підприємств з Вашим святом! Бажаю, щоб Ви самі були задоволені результатами роботи, а від людей отримували лише слова вдячності!» – наголосив Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300