Володимир Коротя презентував в Ірпені свою нову книгу (фото)

307169418 3488416324778198 2923440487168035043 N

В Ірпінській міській бібліотеці ім. М. Рильського відбулася презентація книги ветерана АТО, захисника Ірпеня, офіцера Збройних сил України Володимира Короті «Роздуми фантома про державотворення». Це продовження попередньої книги цього автора «Пригоди фантома», яку він презентував у 2020 році.

У новому виданні, як і в попередній книзі, Володимир Коротя передає читачу свої спогади про російсько-українську війну. Це збірка коротеньких оповідань, у яких автор описує реальні ситуації, які пережив він сам та його побратими, розповідає про нелегку «роботу» розвідника. Володимир називає це роздумами про війну. Один із розділів він присвятив темі ветеранського посттравматичного стресового розладу (ПТСР) і пояснив, як його контролювати.

«Ця книга мала побачити світ ще в березні. Але перешкодила війна, тому книгу ви бачите лише зараз», – зазначив Володимир Коротя.

Він також зізнався, що вже працює над наступною книгою, присвяченою обороні Ірпеня. Наразі написав шість розділів. «Складно описувати все, що відбувалося тут, навіть якщо відкинути емоції», – зауважив письменник.

З новою книгою його привітав міський голова Ірпеня Олександр Маркушин. Мер адресував Володимиру слова подяки не лише як авторові, але і як побратиму, адже вони пліч-о-пліч стояли в обороні Ірпеня з найпершого дня повномасштабної війни.

«Пригадую, у нас була нарада. Раптом нам передають інформацію, що в напрямку тимчасового штабу вулицею Соборною рухається ворожий БТР. Звісно, потрібно було його знищувати. Але з’ясувалося, що в бронетранспортері – Коротя. Він «віджав» машину в окупантів і їхав нею на нараду», – поділився Маркушин однією з унікальних воєнних історій про Володимира.

За словами голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка, Володимир Коротя –  «єдиний, хто воює відразу на трьох фронтах».

«Ти військовий, захищаєш країну. У тебе літературний талант. І ти ще й політичний діяч – опозиційний депутат у Бучанській міськраді від партії «Нові Обличчя». Тож я щиро бажаю тобі нових звершень і, як усі інші, очікую наступну книгу – про оборону Ірпеня», – відзначив Карплюк.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300