Волонтерка з Ірпеня розповіла в ефірі національного телемарафону про злочини рашистів у місті (відео, оновлено)

Photoeditorsdk Export (4)

Волонтерка і депутатка Ірпінської міськради Зоряна Міронішена в ефірі національного телемарафону під час прямого включення з Ірпеня розповіла про злочини, які вчиняли в місті російські військові.

«Були випадки страшні. Наприклад, телефонує жінка з шафи й каже мені, що до неї в будинок увірвалися рашисти, питає, що їй робити? Я розумію, що вже нічого не зробиш, фактично їй уже неможливо допомогти. Я чую, як її витягують, я чую, як із неї знущаються, і чую, як обривається зв’язок. І я розумію, що її більше немає… І таких випадків в Ірпені й Бучі десятки й сотні. Розстрілювали людей, переїжджали їх танками», – зазначила волонтерка.    

Вона підкреслила, що завдяки масовій евакуації мешканців Ірпеня вдалося зберегти багато життів.  

«Коли почалася окупація, ми почали евакуйовувати людей із міста, щоб вивезти їх якомога більше. У нас було евакуйовано понад 45 тисяч жителів. Це дуже великий показник, тому в нас смертей менше, ніж у Бучі. Люди постійно телефонували нам на гарячу лінію, вони шукали підтримки, і ми її надавали», – сказала Міронішена.

Вона також наголосила, що на окупованих територіях у Приірпінні було багато випадків зґвалтувань, зокрема групових.      

«Був страх потрапити в полон. Це, мабуть, найбільший страх для жінки. Я розуміла, що в будь-який момент у наш штаб можуть вдертися рашисти. Ґвалтування по 60 людей на одну жінку, і потім викидають її помирати у смітник – це дуже страшна історія… Це доведено», – розповіла волонтерка.

«Вони (російські військові — ред.) сюди йшли з наміром ґвалтувати українських жінок. Як розповідають наші військові, які стикалися з рашистами і їх смертельно вражали, дуже багато окупантів мали при собі не боєприпаси, а презервативи – величезні кількості, вони були розпихані скрізь», – відзначила Міронішена.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300