Вперше в Ірпені відбувся міжконфесійний молитовний сніданок (відео)

Сонячний ранок 13 травня в ірпінській громаді розпочався з колективної молитви. У міській Біблійній Церкві відбувся перший в Ірпені  міжконфесійний молитовний сніданок під назвою «Від тривоги до надії». Тут зібралися представники різних церков і сфер діяльності.

Микола Романюк, пастор Ірпінської біблійної церкви

«В Ірпені був молитовний сніданок, який об’єднував тільки священослужителів. Молитовний сніданок, який об’єднує всю громаду чи представників громади зі сторони освітян, державослужбовців і міської влади, і депутатів, священнослужителів, громадських діячів – це вперше».

Олександр Маркушин, ірпінський міський голова

«Всіх поєднує тут – це однозначно віра, любов до Батьківщини і любов до нашого Ірпеня. А вже більша любов до нашої об’єднаної територіальної громади, куди ввійшли: Козинці, Діброва, Михайлівка-Рубежівка. І до всіх ми відносимося однаково. Ці маленькі населені пункти, ці села – це вже наш Ірпінь».

Вперше про молитовний сніданок згадується у Євангеліє Івана Богослова. Сьогодні вони дуже популярні в Європі і все частіше організовуються в Україні.

Мирослав Латинник, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в місті Ірпінь

«Це така неординарна подія в житті нашого міста, коли ми можемо що зробити – поділитися своїми напрацюваннями, переживаннями, щоб ми всі спільно долучалися і молилися, бо без молитви не буде нічого».

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки ІМР

«Ми можемо відчути ближче один одного, зрозуміти проблеми наскільки гостро постають на сьогоднішній день перед нами».

На першому молитовному сніданку всі присутні помолилися за мир в Україні та  процвітання Ірпінської громади. А також обговорили плани та перспективи її розвитку, зокрема у галузі культури.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР

«По волі Божій будемо мати далі шанси і можливості розвиватися. У нас є чудова програма прийнята на 5 років і дякую депутатському корпусу за те що підтримали програму. І я сподіваюся що значна частина тих заходів, що прописані в програмі буде виконано за найближчі 5 років».

Такі молитовні сніданки в Ірпені планують проводити двічі на рік. На першому будуть ставити завдання, а на другому – підсумовувати зроблене.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300