Всесвітньовідома архітектурна компанія «Gensler» допомагатиме відновлювати Ірпінь (фото, відео)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні у столиці США був підписаний Меморандум між Ірпінською міськрадою та однією з найкрупніших у світі архітектурною й дизайнерською компанією «Gensler». Про це повідомили мер Ірпеня Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк.

«Всесвітньовідома американська архітектурна компанія «Gensler» допомагатиме нам відновлювати Ірпінь. У Вашингтоні, де ми зараз разом із головою Інвестиційної ради Ірпеня та співзасновником Фонду відновлення Ірпеня Володимиром Карплюком з робочим візитом, підписано відповідний Меморандум про взаєморозуміння», – написав Маркушин на своїй сторінці  фейсбуці.

За його словами, «відтепер «Gensler» є нашим партнером і допомагатиме нам у процесі комплексного відновлення міста, зокрема, сприятиме залученню до цієї справи найкращих міжнародних фахівців та експертів, надаватиме консультації щодо розробки детального плану реконструкції з урахуванням інфраструктурних, транспортних, спортивних, освітніх, екологічних та інших потреб нашої громади».

Маркушин зазначив, що «Gensler» – це одна із найуспішніших дизайнерських і архітектурних компаній на планеті.

«Саме її фахівці проєктували 632-метрову Шанхайську вежу – другу за висотою будівлю у світі. Саме «Gensler» проєктувала офіси для «New York Times», «The Washington Post», Лондонської фондової біржі, розробляла проєкти реконструкції міжнародного аеропорту в Сан-Франциско та терміналу аеропорту Джона Кеннеді», – повідомив мер.

Як зазначив зі свого боку Володимир Карплюк, компанія «Gensler» має велику історію – вона була заснована в 1965 році в Сан-Франциско (штат Каліфорнія). Торік вона отримала 1 мільярд 235 мільйонів доларів доходу, що є найбільшим показником серед усіх архітектурних фірм у США.

«»Gensler» має 52 офіси в Азії, Європі, Австралії, на Близькому Сході та у Північній та Південній Америці, працюючи для клієнтів у 87 країнах. Шанхай, Лондон, Лас-Вегас – це лише кілька міст, де компанія втілювала свої проєкти. Команда «Gensler» відбудовує міста та окремі райони, пропонуючи відновлювати природне навколишнє середовище. «Gensler» посіла перше місце в рейтингу 100 світових архітектурних проєктів 2021 року. Протягом десятиліть «Gensler» очолює щорічний список 300 найкращих архітектурних фірм США за версією «Architectural Record»», – розповів Карплюк.

«Як ви знаєте, у квітні ми запросили українських спеціалістів підтримати відбудову Ірпеня, за кілька місяців ми отримали неймовірні пропозиції від української архітектурної спільноти. Цієї осені ми зустрічаємося та пропрацьовуємо надані ескізні проєкти та концепції. Важливо зберегти український дух та традиції міста. В той же час ми розуміємо, що в тандемі з іноземними спеціалістами ми маємо можливість покращити розвиток Ірпеня відповідно до міжнародних стандартів та трендів», – наголосив голова ірпінської Інвестради.

Він також повідомив про початок формування української локальної дорадчої ради, і про те, що «»Gensler» уже погодився фасилітувати міжнародні зустрічі відомих іноземних спеціалістів та керувати процесами підготовки майстер-плану».

«Дякую за проведення якісних перемовин команді «Irpin Reconstruction Summit», зокрема радниці міського голови Ірпеня Ірині Ярмоленко, проєктній менеджерці IRS», – додав Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300