Вибух, який чули у Приірпінні та Києві: піротехніки знищили снаряд РСЗВ «Ураган»

Photo 2022 10 09 19 21 51

Звук вибуху, який чули кияни й жителі Приірпіння перед сигналом повітряної тривоги сьогодні ввечері – це планове розмінування піротехніками Державної служби з надзвичайних ситуацій лісового масиву біля с. Горенка Гостомельської громади. Про це повідомили Київська обласна військова адміністрація та ДСНС України.

«Звук вибуху, що могли чути жителі Київської області до сповіщення повітряної тривоги – планове розмінування саперами ДСНС на території Бучанського району. Вибух контрольований. Наголошую, ліквідація вибухонебезпечних предметів на Київщині здійснюється щодня. Із початку робіт в області вже виявлено та ліквідовано понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів», – зазначив голова КОВА Олексій Кулеба.

«Піротехніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України провели роботи з розмінування в лісовому масиві с. Горенка. Сапери виявили бойову частину РСЗВ «Ураган» з тридцятьма касетними елементами 9Н210 та зщили їх на місці виявлення. Це саме той вибух, який чули кияни близько 18-ї години, який співпав із оголошенням повітряної тривоги», – відзначається в повідомленні надзвичайників.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300