Видатний литовський піаніст Даріус Мажинтас зіграв біля руїн Будинку культури в Ірпені (відео)

Photoeditorsdk Export (2)

Всесвітньовідомий литовський піаніст Даріус Мажинтас дав сьогодні концерт в Ірпені біля руїн Центрального будинку культури. Близько години маестро виконував твори Шопена. У такий спосіб він висловив пошану до міста-героя, його захисників і жителів та до всієї України.

«Музика, яка звучить у залах заради задоволення, — це не все, що можна з нею зробити. Музика — це енергія, яка допомагає людям… Тому я не хочу зараз грати в залах. Я хочу грати в тих місцях, де цього не очікують. Так, як сьогодні. Тому символічно ми тут. Наше серце з Україною. Я люблю Україну. Вона бореться не тільки за себе, вона бореться за весь світ», — сказав Мажинтас журналістам.

Виступ був організований зусиллями канадської Фундації «Looking at the Stars», за сприяння Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, ГО «Всеукраїнський демократичний форум» та волонтерської ініціативи «Народ – військо».

Відеозапис концерту буде використовуватися для поширення інформації у світі з метою привернення уваги до звитяги і трагедії Ірпеня, Київщини та України.

Даріус Мажинтас є віце-президентом і художнім керівником Фундації «Looking at the Stars» у Європейському Союзі, випускником Литовської академії музики і театру, лауреатом численних національних та міжнародних музичних премій.

Нагадаємо, раніше біля зруйнованого ірпінського Центрального будинку культури учасники гурту «Без обмежень» зіграли свій хіт «Вільні Люди».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300