Вихідці з Криму започатковують в Ірпені регулярні «Кримські зустрічі»

106075114 2802344986718672 7943610456716106373 O

Переселенці з Криму, які нині живуть в Ірпені, започатковують у місті регулярні «Кримські зустрічі». Перша з них відбудеться 18 липня. Про це повідомила ініціативна група проєкту.

«Не тільки кримчани сумують за нашим Кримом… Ви теж, правда? Кожен мешканець Криму, де би він не був, завжди буде пам’ятати про Крим і буде створювати навколо себе кримську атмосферу. Ми, кримські переселенці, запрошуємо саме вас на “Кримські зустрічі в Ірпені”. Ця подія пройде на свіжому повітрі в приємній творчій атмосфері серед робіт сучасних художників», — розповідають організатори заходу в соцмережі.

Як повідомила ITV представниця ініціативної групи Лєране Козакевич, на першій «Кримській зустрічі» будуть експонуватися картини кримськотатарських митців — полотна живописця Нурі Якубова, на яких зображений Крим у минулі епохи, та роботи молодої художниці Ельзари Чабанової. Свої твори також представить засновниця ірпінської художньої школи класичного рисунку і живопису «Hurgri Art School» Євгенія Харгрі.

Крім того, під час зустрічі діятиме виставка робіт кримськотатарської вишивальниці Ельміри Катакі, а Лєране Козакевич та її землячка Лєда Саранжина презентують проєкт «Наші», який передбачає створення інтернет-магазину, де продаватимуться товари переселенців із Криму.

Присутні на зустрічі матимуть нагоду скуштувати страви кримськотатарської кухні та неформально поспілкуватися між собою. «Ви не зможете залишитися байдужим ні до смачної їжі, ні до живого спілкування, ні до нових знайомств. Спогади про цю подію залишаться в професійних фотографіях і милих еко-сувенірах handmade, які отримають усі учасники заходу», — зазначають організатори.

«Кримські зустрічі» в Ірпені вони планують проводити не рідше, ніж двічі на місяць. Кожна подія буде тематичною. 

18 липня зустріч розпочнеться о 18:00 у дворику готелю «Шато Парадіз» (вул. Миру, 16).

Кількість місць учасників обмежена. Вартість участі — 800 грн з пари (для одного — 450 грн). У цю суму включено вечерю, напої, фотозвіт в електронному вигляді, подарунок на пам’ять. Оплату потрібно внести на картковий рахунок «Приватбанку» 5168742227978529 (Козакевич Лєране). Гостей міста можуть поселити в готелях — з цього питання треба додатково звернутися за номером (063)7479701 або (097)4907777.

На головному фото: Лєране Козакевич у День кримськотатарського прапора в Ірпені


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300