Викладачі японського Університету Ямато допомагатимуть дітям з Ірпеня вивчати японську

Photo 2023 03 13 09 57 49

Учням Ірпінського гуманітарного ліцею «Лінгвіст» допомагатимуть вивчати японську мову викладачі Університету Ямато, що в місті Суйта в Японії. Про це домовилися під час візиту делегації з Японії до освітніх закладів Ірпеня. Про це повідомляє Управління освіти та науки Ірпінської міської ради.

10 березня в Ірпінь приїхав представник некомерційної організації «Earth Walkers» Наоя Кодама, професори факультету соціології Університету Ямато Амано Кенсаку та Сакакі Масаакі та журналісти телекомпанії NHK (Japan Broadcasting Corporation). Супроводжували гостей директор Українсько-японського центру КПІ ім. І. Сікорського Катерина Луговська та заступник голови КОВА Жанна Осипенко.

Гості побували в Ірпінському гуманітарному ліцеї «Лінгвіст» та у дитсадку «Знайко». Привезли дітям Ірпінської громади малюнки зі словами підтримки від японських дітей, книги та навчали створювати різноманітні фігури в техніці оригамі.

“Для японців дуже важлива ідея миру, тому ми підтримуємо Україну. Обмін малюнками проводиться, щоб посилити інтерес та розказати людям усього світу про Україну», — додав ініціатор акції Наоя Кодама.

У відповідь ірпінські діти створили вітальні листівки і передали слова вдячності за підтримку одноліткам з Японії. Разом із тим представники Управління освіти й науки ІМР домовилися із професорами Університету Ямато про співпрацю.

Одразу під час зустрічі створили спільний українсько-японський клас на освітній платформі Classroom для проведення уроків з вивчення японської мови. Відтак викладачі Університету Ямато зможуть долучатися до уроків ірпінських дітей і, як носії мови, ділитися своїми знаннями зі школярами.

«Професори університету пообіцяли надати учням Ліцею необхідну навчально-методичну літературу та підручники з мови та літератури Японії. А також ми проговорили те, що у майбутньому навіть зможемо організувати програми обміну школярами і наші діти, які вивчають японську, зможуть відвідати Японію», — прокоментували журналістам ITV в Управлінні.

Варто зазначити, зараз в Іріпнському гуманітарному ліцеї «Лінгвіст» японську мову вивчають п’ятикласники, які обрали її за власним бажанням. Також в Ліцеї діє гурток японської мови.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300