Виконком Ірпінської міськради зменшив тарифи на теплову енергію

Photoeditorsdk Export (89)

В Ірпінському регіоні знижуються тарифи на виробництво, транспортування і постачання теплової енергії. Відповідні рішення були ухвалені сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

«Перед початком опалювального періоду ми маємо, відповідно до вимог чинного законодавства, затвердити тариф на теплову енергію (для комунально-побутового підприємства «Теплоенергостач» — ред.). У минулому опалювальному періоді тариф за одну гігакалорію фактично спожитої теплової енергії складав 1927 грн із ПДВ. У новому опалювальному сезоні вартість одної спожитої гігакалорії буде складати 1620 грн», — повідомив начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства міської ради Сергій Канюра.

Також, за його словами, абонентська плата для споживачів теплової енергії «протягом року залишиться на рівні минулого періоду — 8,08 грн».

«За старим тарифом приблизна сума за опалення квартири площею 50 квадратних метрів була 2300 грн, а при новому тарифі це буде 1690—1700 грн», — додав керівник КПП «Теплоенергопостач» Олександр Костюк.

Він відзначив, що знизити тариф дозволило здешевіння газу (основної складової тарифу) та реконструкція й модернізація котелень і теплотрас. «Це реконструкція вузлів обліку газу, теплових агрегатів, модернізація мереж — заміна старих неізольованих труб на ізольовані — звичайно, це вплинуло, і втрати газу менші», — сказав Костюк.

Як зазначив при цьому в. о. міського голови Андрій Літвинов, «за рахунок модернізації, встановлення котлів із більшим коефіцієнтом корисної дії, за рахунок ізольованих теплотрас втрати газу в нас зменшилися на 15—20 відсотків».

Водночас перший заступник міського голови Олександр Маркушин зауважив, що у випадку підвищення державою ціни на газ тариф доведеться коригувати, і комунальники мають своєчасно інформувати про це громаду.

Виконком також зменшив тариф на теплову енергію для приватного підприємства «Теплокомунсервіс» — за словами Андрія Літвинова, розцінки в цього постачальника тепла майже такі самі, як і в комунального підприємства.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

Сьогодні, 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Всі новини
300x300