Як допомагає ірпінцям програма підтримки ОСББ (відео)

Новенька плитка та рівні сходи відтепер прикрашають три під’їзди багатоквартирного будинку на вулиці Тургенєвській, 10. А ще зовсім недавно при вході мешканців зустрічали старі облуплені стіни з кривими порогами. Капітальний ремонт вдалося зробити завдяки програмі підтримки ОСББ Ірпінської міської ради.

Оксана Сергієнко, голова ОСББ «Еверест-10»:
«Усі мешканці дуже вдячні міському голові Олександру Григоровичу за те, що ця програма діє. І ми дуже сподіваємося, що вона буде діяти і в наступному році, тому що в нас ще є проєкти, які треба також втілювати в життя».

ОСББ «Еверест» долучається до програми вдруге. Цьогоріч, окрім капітального ремонту під’їздів, у будинку вдалося замінити вікна на горищі та зробити гідроізоляцію металевих парапетів на даху. Міська рада цього разу покрила 40% витрат, решту 60% – ОСББ. Співвідношення витрат залежить від складності проблем у будинку.

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства:
«Засідає робоча група, відповідна комісія і в залежності від тих проєктів, які подаються, вона вже фактично вирішує, відповідно до затвердженої програми, який відсоток суми виділяється за рахунок коштів міського бюджету, а який – за рахунок співвласників».

Звернення ОСББ бувають дуже різні – відповідно, як і витрати. В одних будинках уже зробили косметичний ремонт, десь установили відеокамери. А от на вулиці Миру, 3-Б капітальний ремонт вхідної групи та під’їздів загального користування тільки розпочинається.

Валентина Браткевич, голова ОСББ «Мирний-3»:
«У цьому році програма ця передбачає 60 на 40: 40% фінансує міська рада, а 60% – ОСББ. І ця програма – це якраз та підтримка, з якою можна зробити багато чого».

Нагадаємо, програма підтримки ОСББ працює з 2018-го. Щороку з міського бюджету на неї виділяється мільйон гривень. Зараз в Ірпені налічується майже 300 ОСББ. Цього року по допомогу звернулися 19. Сім уже отримали або отримують допомогу від міста. 

Сергій Канюра:
«Тут залежить більше від активності самих ОСББ. Як правило, всім, у кого повний порядок із пакетом документів, є дійсно протокол зборів, є відповідний, правильно розроблений кошторис – таким ОСББ ми не відмовляємо».

Учасниками програми підтримки можуть стати всі охочі ОСББ міста. За консультацією звертайтеся до управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства Ірпінської міської ради.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300