Як ірпінські ліцеїсти «святкували» випускні онлайн (відео)

Порожні класні кімнати, припалі пилом книги, а в коридорах замість звичного галасу – мертва тиша. Це Ірпінський ліцей інноваційних технологій сьогодні. Цьогоріч у цих стінах, як і в інших школах громади, не лунав останній дзвінок, а випускники не збиралися на прощальний вечір, про який так мріяли. Війна розпорядилася долями безтурботних дітей інакше.

Дмитро Пацай, випускник Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Я виїжджав із оточення, і те, що я перетнув разом із батьками Житомирську трасу – це щастя. Це ні з чим не порівняти… Це було дуже боляче, коли на твою країну нападають».

Катерина Дем’янко, випускниця Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Ми провели в підвалі нашого багатоповерхового будинку 10 діб. 5 березня ми виїхали з міста, і через 40 хвилин уже заїхали російські танки в наше місто і розстрілювали машини. Тобто нам просто дивом вдалося виїхати».

Та навіть попри весь пережитий жах багато випускників ІЛІТ завершили навчання атестатом із відзнакою. Дмитро – в їх числі.

Дмитро Пацай:                                 
«Я до цього докладав зусиль, і також завдяки нашим учителям я це зробив. Учителі [не полишали роботи] навіть у таких важких умовах – у багатьох просто не було інтернету, і вони працювали через мобільний. Вони робили титанічні зусилля для того, щоб нам викладати свій улюблений предмет».

Зважаючи на обставини сьогодення, ілітівці зустрілися онлайн і з різних куточків Землі звернулися до своїх учителів.

Випускники Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Дякуємо за те, що не зважали на наші помилки і не змінили свого ставлення до нас».
«Дякуємо вам за те, що ви приймали нас такими, якими ми є, допомагали у складних ситуаціях та були нашою опорою і підтримкою протягом усього року».
«Від усієї душі бажаємо вам міцного здоров’я, талановитих учнів і задоволення від роботи!» 

Марія Гостін, в. о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Ми не називали це святом, це була така сімейна зустріч, де були ми, діти і їхні батьки. Я вам так скажу: плакали, мабуть, усі. Час від часу ми просто вимикали камери, щоб оговтатися, прийти в себе і продовжувати. Ми зробили це ось так – затишно, по-домашньому, у спогадах. І я сподіваюся, що всі діти ще матимуть шанс повернутися сюди, в Ірпінь, і ми обов’язково зіграємо цей випуск, ми обов’язково будемо святкувати, але тоді, коли буде Перемога».

Відклали свято до Перемоги й випускники Ірпінського академічного ліцею НУБіП України. Замість випускного вечора – творчі альтернативи від педагогів у жартівливому стилі.

Наталія Шмарко, педагогиня-організаторка Ірпінського академічного ліцею НУБіП України:
«Діти дуже багато пережили, багато побачили, і нам хотілося, щоб у цих умовах вони трішки забули про війну, наскільки це можливо – хоча б на ті дві години, щоб вони трішки пораділи».

Щоб догодити своїм випускникам, учителі вивчили найпопулярніші молодіжні тренди та зняли привітання за мотивами всім відомої «вірусної» пісні.

Світлана Березинець, директорка Ірпінського академічного ліцею НУБіП України:
«Ми хотіли все по-іншому. Ми хотіли і вальс, і батьківський рушник, і світанок. Але ми точно знаємо, що після війни ми обов’язково всі разом станцюємо наш вальс Перемоги у стінах нашого рідного ліцею».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300