Як ірпінці писали диктант національної єдності (відео)

«Якщо ви не злюбили осінь, то вам у дитинстві не пощастило з парком». Саме парки стали темою цьогорічного Всеукраїнського диктанту національної єдності, присвяченого Дню української писемності та мови. До його написання приєдналися й ірпінці. Охочі перевірити себе на писемну грамотність уже традиційно зібралися в центральній міській бібліотеці.

Олена Циганенко, директорка Ірпінської міської бібліотеки:
«Автором тексту диктанту був український письменник Юрій Андрухович. Його твори є в нашій бібліотеці, ми навіть виклали їх на виставці».

Юрій Андрухович виступив не лише автором тексту – він же його й читав. І хоча ірпінцям із парками пощастило, але, кажуть, диктант цього року був складнуватий.

Жанна Сінічук, завідувачка Ірпінської міської бібліотеки для дітей:
«Як на мене, то сьогодні був найважчий диктант, тому що дуже швидко читали. Не встигаєш подумати над розділовими знаками, а лише за текстом щоб устигнути».

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міської ради від партії «Нові Обличчя»:
«Це мій диктант. Я не писала диктантів із 11 класу. Мої враження просто не передати. Насправді диктував досить швидко, приходилося встигати, скорочувати слова, а потім дописувати».

Учасники колективного написання диктанту не соромилися зізнаватися, що, можливо, й наробили помилок, але отримали велике задоволення від нового досвіду й причетності до всеукраїнського свята єднання. 

Андрій Літвинов, депутат Ірпінської міської ради від партії «Нові Обличчя»:
«Чудовий, узагалі, диктант. Такі заходи єднають нашу українську націю та сприяють поширенню української мови в суспільстві».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300