Як розпочався навчальний рік в «Astor School» в Ірпені (відео)

Війна не завадила одній із найсучасніших шкіл Ірпеня – ліцею «Астор» – розпочати новий навчальний рік. Як і в попередні роки, на подвір’ї школи зібралися гамірливі діти та їхні батьки на свято першого дзвоника.

Андрій, тато вихованок «Astor School» (Ірпінь):
«У мене вчаться дві дочки: Адріана у 2-А і Анна-Марія у 5-А. На жаль, війна, але діти хочуть повернутися до нормального життя й до нормального навчання».

Світлана, мама вихованця «Astor School» (Ірпінь):
«Ми обрали цю школу, тому що маємо гарні відгуки – тут училися і продовжують учитися дітки друзів. І нам подобається, що в цій школі все дуже продумано. Усе дуже компактно, починаючи від уроків, гуртків, дитина зайнята цілий день. Виконує домашнє завдання, не потрібно носити додому книжки. Враховуючи, що ми, батьки, працюємо, нам це й зручно».

Ольга, мама вихованця «Astor School» (Ірпінь):
«Розвиток добрий, англійська мова, підхід до дитини найкращий, я вважаю».

Тетяна, мама вихованця «Astor School» (Ірпінь):
«Звісно, що є якісь страхи стосовно війни, стосовно того, як це буде під час повітряних тривог, але сподіваємося, що все буде гаразд».

Війна нагадала про себе, не чекаючи завершення свята: повітряна тривога прозвучала прямо посеред урочистої лінійки, а тому всім довелося пройти у шкільне укриття. Воно облаштоване за всіма вимогами ДСНС, але відчуттям тривожності не насичене. Світлі просторі кімнати, на стінах безліч малюнків, різні іграшки і навіть проектор, щоб зайняти дітей цікавим відео та убезпечити від стресів. А щоб в укритті не було скупчення, його зонували на окремі кімнати за відповідними віковими категоріями.

Андрій Руденко, директор «Astor School» (Ірпінь):
«Хотілося б подякувати співробітникам ДСНС Бучанського району за те, що вони надали чіткі рекомендації і свої вказівки, згідно з якими ми змогли облаштувати об’єкт укриття на належному рівні. Ну й окремо хотілося б подякувати нашому партнеру Жовтану Ігорю Олександровичу: завдяки і його, і нашим зусиллям ми змогли побудувати й облаштували в найкоротші строки об’єкт укриття, щоб нашим діткам було комфортно й затишно».

А в класах уже нічого не нагадує про бойові дії на території Ірпеня. Усі розбиті уламками вікна відновили, очистили приміщення від смертельного залізяччя, для кожного учня приготували все необхідне для навчання. Діти кажуть – скучили не лише одне за одним, а й за вчителями та улюбленими предметами.

Учень:
«Мені подобається математика, ЯДС і українська мова».

Учениця:
«Мені подобається малювати».

Пані Тетяна, вчителька трудового навчання і образотворчого мистецтва:
«Усі вони прийшли сюди, щоб отримувати знання, і ми постараємося якнайкраще ці знання дати».

А ось ці другокласники, наприклад, усі дружно раптом заспівали гімн України. Здається, навіть несподівано для самої вчительки. Такою була їхня реакція на запитання про головну пісню українського народу.

Вчителька ж не приховує: для неї, як і її колег, цей вересень дуже очікуваний і водночас дуже складний.

Пані Валентина, вчителька початкових класів:
«Тому що ми всі, на жаль, живемо у складних умовах і ми всі дуже переживаємо. Для нас найголовніше – зберегти життя та здоровя й емоційний стан наших дітей».

Марина Сіднєва, заступниця директора «Astor School» (Ірпінь):
«У цьому році наша школа пропонує три форми навчання: це навчання офлайн (дітки приходять до школи і навчаються так, як зазвичай) і дві форми онлайн-навчання, яке проходить на платформі «Google Meet« та в «Zoom«. Тобто всі уроки діти відвідують за розкладом, як у звичайній школі».

Очне навчання для своїх дітей обрали майже півтори сотні батьків. У ліцеї стверджують – подбали не лише про умови безпеки: батькам нічого хвилюватися й за харчування дітей.

Надія Дроган, журналістка:
«Що їси?»

Учень:
«Запіканку».

Надія Дроган:
«Скажи, яка вона?»

Учень:
«Смачна!»

І це лише вранішній перекус. А на кухні тим часом уже готують смачний обід. У каструлі парує суп, на столі – заготовки риби, м’яса.

Надія Дроган:
«Що буде з риби?»

Сергій Ельнаші, шеф-кухар:
«Котлета. А з мяса буде теж котлета, тільки парова».

Андрій Руденко:
«У нас організоване пятиразове харчування. Батьки дітей можуть обирати, скільки разів на день дитина буде харчуватися. Також у нас є безлактозне, безглютенове меню. Деякі діти можуть узагалі харчуватися за індивідуальним меню».

У ліцеї кажуть – хоча навчання вже й почалося, але якщо хтось із батьків не визначився із закладом освіти, ще не пізно приєднатися до шкільної родини «Astor School».

Марина Сіднєва:
«У нас є місця у класах. Наші адміністратори із задоволенням нададуть усю необхідну інформацію. То ж, будь ласка, запрошуємо вас до навчання в нашій школі».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300