Як створити ставок власними руками (відео)

Найбільше в літню спеку кортить бути поблизу води. Особливо, якщо більшість часу проводиш у місті, де навіть думка про воду освіжає та бадьорить. Плескіт води розслаблює та заспокоює, посилюючи відчуття єднання з природою. Тому багато хто сьогодні прагне створювати водні об’єкти навіть на невеличких ділянках поблизу дому.

Юлія Медведєва, фахівець ТОВ «Планета Пластик»:
«Але коли створюєш ставочок уперше, дуже складно уникнути помилок, і виникає дуже багато запитань: де його розташувати у себе на ділянці, з яких матеріалів зробити, якого розміру чи якої форми? От саме для таких людей ми створили свій набір «Ставок своїми руками «Laguna«».

Набір «Laguna» — справді універсальний продукт. Це ніби ви найняли ландшафтного дизайнера, і він розробив вам дизайн ставка, виконав оформлення берегової лінії й намалював схему висадки рослин. Більше того, в наборі виробник пропонує сім різних форм і варіантів оформлення ставка. Вам потрібно лише чітко дотримуватись інструкції, яка входить до набору, і ваш ставок гармонійно впишеться у ландшафт земельної ділянки. Одна з суттєвих причин, чому варто обирати саме набір «Laguna» — це спеціалізована якісна плівка. Вона служитиме набагато довше, ніж звичайна.

Юлія Медведєва:
«Якщо ви не плануєте найближчим часом ремонтувати свій ставок або переробляти його, рекомендуємо все ж використовувати спеціалізовану плівку, яка призначена саме для гідроізоляції. Це так звана геомембрана. Це плівки, які призначені для будівництва ставків чи басейнів».

Така плівка товщиною 350 мікронів виготовляється з лінійного поліетилену низької щільності й високого тиску. Це легкий, м’який і еластичний матеріал. Але в той же час досить міцний і стійкий до розтягування та деформацій. Він добре витримує низьку температуру і забезпечує прекрасну гідроізоляцію, не пропускаючи воду та пар.

Юлія Медведєва:
«Нашим технологам вдалося досягти зменшення товщини плівки з 500 мікронів до 350 без втрати міцності і вдалося досягти більшої стійкості до розриву та проколу. Завдяки зменшеній товщині матеріалу та покращеній еластичності з ним стало набагато простіше працювати. Тобто значно легше вистелити котлован і уникнути складок та зморщок».

Окрім геомембрани, до набору також входять геотекстиль, набір інструментів і каталог із детальною інструкцією. З її допомогою ви зможете власноруч створити ваш ставок та цікаво оформити його.

Юлія Медведєва:
«Монтажний набір «Ставок своїми руками «Laguna» — це якісні комплектуючі, виготовлені з європейської сировини. Зробіть свій власний ставочок за вихідні!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300