Як українці «зробили» Росію: в Києві нагородили переможців Чемпіонату світу з ММА (відео)

Національна збірна України зі змішаних єдиноборств ММА привезла з Чемпіонату світу серед дітей, юнаків та юніорів перше командне місце: 52 медалі, з яких 17 золотих, 18 срібних і 17 бронзових.

Олег Рожкевич, президент Національної федерації змішаних єдиноборств ММА України:
«Засоби масової інформації в Росії голосно заявили, що збірна Російської Федерації завоювала 43 медалі й перемогла найпотужніші команди у світі – збірну Ірландії та збірну Сполучених Штатів. Тільки «забули» згадати одну маленьку деталь – про те, що вони завоювали друге місце, а перше місце посіла збірна України з результатом 52 нагороди».

Анжела Макеєва, голова підрозділу Федерації змішаних єдиноборств ММА у Київській області:
«Я, як керівник Федерації в Київській області, дуже пишаюся тим, що ми показали такий результат, тому що в загальному масштабі Україна зайняла перше місце на чемпіонаті світу, а Київська область із усієї збірної теж посіла перше місце за кількістю медалей».

Серед бійців, які прекрасно себе показали на чемпіонаті, були й наші земляки з Ірпеня. В день нагородження переможців на Батьківщині вони залюбки ділилися враженнями, які привезли з чемпіонату, і розповідали про те, як проходили бої.

Зоріна Стасюк, бійчиня ММА (Ірпінь):
«Трошки зробила помилки, були певні травми, і було взагалі важко».

Анжела Макеєва:
«Вона не зайняла ніяке місце на чемпіонаті світу, але вона дуже потужно виступила. Супротивницею була титулована спортсменка, і це дуже рівний був поєдинок».

А от Іван Ющенко з Коцюбинського привіз із чемпіонату перше місце. І наразі планує розвивати ММА у себе вдома.

Іван Ющенко, боєць ММА (Коцюбинське):
«Небагато людей із Коцюбинського займаються ММА».  

Василь Чернявський, журналіст:
«Ви плануєте виправити цю ситуацію?»

Іван Ющенко:
«Звичайно, хочеться розповсюджувати ММА, щоб вони стали олімпійським видом спорту».

І це абсолютно реально, адже змішані єдиноборства ММА в Україні розвиваються дуже стрімко. Із 2009 року Україна завжди показувала себе як одна з найсильніших країн світу в цьому виді спорту. Хоча йшла до цього доволі непростим шляхом.

Дмитро Христюк, голова Наглядової ради Національної федерації змішаних єдиноборств ММА України:
«Ми були спочатку тимчасово визнаним офіційним видом спорту, потім Міністерство молоді і спорту нас визнало як офіційний вид спорту на території України. А зараз наша федерація вже має статус Національної, і ми є офіційними представниками Міжнародної федерації, в яку входять понад 117 країн світу. І мені приємно, що наша збірна завжди входять у трійку найсильніших».

У рамках святкування перемоги української збірної представники Національної федерації змішаних єдиноборств ММА підписали кілька меморандумів про співпрацю з Київською облдержадміністрацією та «Х-парком». Саме на його території відбувалося нагородження чемпіонів.


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300