В Ірпені пройшов обласний форум, присвячений якості харчування в закладах освіти (фото)

79432187 2628997377386768 6137806925124861952 O

Харчування в навчальних закладах Київщини стало темою обласного партнерського форуму соціально-освітніх інновацій «Якісне харчування — здорова дитина. Healthy Food: Healthy Child», який відбувся сьогодні, 18 грудня, в Університеті Державної фіскальної служби України в Ірпені.

Організували зібрання Київська облдержадміністрація та її департамент освіти і науки. Захід був покликаний посприяти реалізації державної політики щодо створення в закладах освіти середовища, безпечного для життя і здоров’я дитини, запровадження нових підходів до організації здорового, раціонального та безпечного харчування.

У форумі взяли участь голова КОДА Олексій Чернишов, голова обласної ради Микола Стариченко, в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов, заступниця мера Ірпеня Юлія Устич, керівники інших органів місцевого самоврядування та управління освітою, представники міністерств, Державної служби якості освіти, Держпродспоживслужби, міжнародних організацій, освітніх закладів і наукових установ, профільні експерти, постачальники продуктів та техніки.

У рамках форуму відбулися численні виставки й презентації. Зокрема, була представлена продукція вітчизняних виробників харчової промисловості та нове меню, розроблене фахівцями закладів професійної й професійно-технічної освіти області. Присутні також оглянули сучасне технологічне обладнання, посуд та інвентар провідних європейських виробників, що використовуватимуться в навчальних закладах.

Як заявив Олексій Чернишов, питання якісного харчування дітей буде одним із ключових напрямів діяльності Київської облдержадміністрації наступного року. За його словами, найближчим часом Кабінет Міністрів має визначити перелік харчових продуктів, не рекомендованих для реалізації у закладах освіти, і місцеві керівники повинні не допустити появи таких продуктів у навчальних установах.

Окрім якісті харчів, йшлося й про спектр суміжних проблем, характерних для шкіл області: говорили про стан приміщень їдалень, харчоблоків, внутрішніх санвузлів, про необхідність систематичного навчання персоналу у сфері дитячого харчування.

«За останні роки в Ірпені дитячому харчування приділяється багато уваги. Частково вже закупили нову техніку, розробили декілька видів меню для дітей, запровадили можливість онлайн-оплати, замінили деяких постачальників продуктів. Встановили камери відеонагляду в їдальнях. Радимось щодо меню з фахівцями та батьками. Девіз нашого підприємства «Irpin Food» – «Ми за здорове харчування!»» – відзначив за результатами обговорення Андрій Літвинов.

Він додав, що «все далеко ще не ідеально, тому врахуємо всі напрацювання сьогоднішнього форуму в подальшій роботі».

При цьому в. о. мера зауважив, що це вже «третій форум обласного рівня за останній час, який пройшов у нашому чудовому місті».

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300