Якщо буде повторний наступ на Київщину, цивільні не зможуть швидко евакуюватися, – Олександр Павлюк (відео)

9fac0bf Ff8321d 0caa53e 48bc233 Zhyvytskiy

У випадку повторного наступу російських військ на Київщину місцеві жителі не зможуть швидко виїхати, як це було в перші дні війни, оскільки дороги будуть зайняті війською технікою. Про це в ефірі національного телемарафону сказав голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

«Ми не можемо сказати, що противник не буде наступати знову. Ми врахували всі проблеми, які виникли в нас при перших бойових діях, і обов’язково не допустимо їх у подальшому. Тому військові проводять низку заходів щодо оборонної операції, будують нові фортифікаційні рубежі, щоб ми зустріли противника потужно й не дали йому навіть наблизитися до Києва. Усе для цього готується. Але якщо все ж наступ буде, то буде зменшення можливості пересування для місцевих жителів у зв’язку з рухом техніки. Евакуація не буде така хаотична, як була 24 лютого, а відбуватиметься тільки після того, як війська вийдуть на свої рубежі. Тому створюється загроза для людей, які повертаються. Не так просто буде при повторному наступі швидко евакуюватися», – зазначив голова військової адміністрації.

Також він попередив, що повне розмінування територій, які були окуповані ворогом, завершиться нескоро.

«Ми надіємося, що основні маршрути й населені пункти будуть очищені до кінця травня. А решта території, де є боєприпаси, буде маркована. Щоб розмінувати всю Київську область – я не думаю, що ми впораємося навіть за рік», – сказав Павлюк.

Він наголосив, що у зв’язку з названими загрозами не радить жителям області, які евакуювалися, поспішати з поверненням.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300