ЄС допоможе місцевим громадам в Україні створити ЦНАПи

ЦНАПи фото

До 30 червня 2019 року триває прийом заявок від громад з усіх регіонів України на отримання допомоги у створенні чи модернізації центрів надання адміністративних послуг від Програми «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським союзом та його країнами-членами – Данією, Німеччиною, Естонією, Польщею та Швецією.

У відборі можуть брати участь громади з 24 областей України, в яких проживають від 5 000 до 100 000 населення. Також заявки можуть подати громади з населенням більше 100 000 мешканців для створення територіальних підрозділів ЦНАП та віддалених робочих місць довкола адміністративного центру ОТГ. Громади-ініціатори міжмуніципального співробітництва у сфері адмінпослуг можуть подавати заявки без обмежень щодо кількості населення.

Програмою передбачено кілька видів допомоги. Зокрема, це всебічна консультативна допомога, в т.ч. у розробці техзавдання для ЦНАПів, тренінги для персоналу, обмін досвідом та навчальні візити, допомога в інформуванні та залученні населення. Також U-LEAD може забезпечити офісною технікою, ПК «Вулик» для ЦНАПів, розробити дизайн, зонування, візуалізацію, організувати електронну чергу або мобільний ЦНАП.

Більше інформації про Програму та участь в ній – на сторінці «U-LEAD з Європою».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300