Євгенія Антонюк: «Кожна нова адреса, де замінили вікна – це справжня перемога для громади»

309460181 582306860347692 5773752175472834845 N

В Ірпені, в будинку №65 на вул. Котляревського, де проживає більш ніж 100 родин, завершується встановлення нових вікон замість пошкоджених. Це четвертий із 22 багатоквартирних будинків у мікрорайоні СМУ, які потребують такої заміни. Про це розповіла на своїй сторінці у фейсбуці депутатка Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк.  

«Продовжується заміна вікон за державною програмою. Дуже повільно. Тому кожна нова адреса – це справжня перемога для громади… Всі інші чекають своєї черги. Так, нам усім не подобається темп цих робіт, заборгованість бюджету перед підрядниками оцінюється в сотні мільйонів. Але в країні війна, і щодня держава витрачає мільйони на нашу перемогу. Тому ми з нетерпінням чекаємо на нове виділення коштів на ці роботи. Впевнена, що знайдуться виконавці, які зможуть зробити це оперативно, скоріше за усе знову в борг. Дякую усім благодійним фондам і благодійникам, які допомагають відновлювати вікна найбільш вразливим категоріям ірпінців, та тим мешканцям, які знайшли можливість і міняють їх власним коштом», – написала депутатка.

Вона наголосила, що «справжня біда там, де нові вікна не вирішать проблему, бо там немає дахів».

«В цьому напрямку частину покрівель вдалося відновити своїми силами мешканцям, частину – КП «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь» (яке продовжує працювати майже без вихідних вже півроку), щось тимчасово накрили, десь почистили і зняли те, що згоріло. Зробили чимало, та цього замало, щоб усі ці будинки витримали ось таку дощову осінь і сніжну зиму. Інколи хочеться опустити руки, бо об’єм пошкоджень неймовірний і непідйомний навіть для державного бюджету. Але невже нам казали, що буде легко, просто і швидко?» – зауважила Антонюк.  

«Вам також може здаватися, що влада сидить склавши руки. Такі думки такі ж далекі від істини, як те, що моzzzкалі переможуть нас. Запевняю, що ніхто не сидів, не сидить, і сидіти не збирається. Здаватися ми не маємо права, бо щодня наш міський голова Олександр Маркушин разом з головою Інвестиційної ради, співзасновником ГО «Фонд відновлення Ірпеня» Володимиром Карплюком шукають і знаходять фінанси і можливості для відбудови пошкодженого міста, привозять делегації, їздять у відрядження: усе для того, щоб знайти ресурси для відродження! І на фоні руйнувань усього цього ще якийсь час буде мало. Але, повірте, щодня маленькими, більшими кроками ми повертаємо нашому місту затишок і комфорт», – відзначила Євгенія Антонюк.

Нагадаємо, італійський фонд «Terre des Hommes» у співпраці з робочою групою проєкту «Irpin Reconstruction Summit» та за підтримки Українського гуманітарного фонду відремонтує до зими в Ірпені три багатоквартирні будинки.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300