Євгенія Антонюк опублікувала фото розбомбленого Центрального будинку культури Ірпеня

Imgonline Com Ua Bigpicture Lmtnfnxtcgjg

Керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці супутниковий знімок розбомбленого Центрального будинку культури міста.  

«Друзі! Колеги! Останні дні ви все частіше запитували у мене, як наш будинок культури, що з ним. Ось вам його фото. Це ще один «демілітаризований» об’єкт, де, за версією російських окупантів, мабуть, переховувався ще один передовий загін Степана Бандери. Фото нечітке, але хто знає, той усе зрозуміє. Це наш красень, пам’ятка культури Ірпеня – наш Центральний будинок культури. Скільки ж зусиль було витрачено на його повернення громаді Володимиром Карплюком. Скільки коштів було вкладено в його збереження та оснащення за підтримки нашого міського голови Олександра Маркушина та депутата Андрія Літвинова. А скільки власної праці вклали туди Павло Віслогузов, Тетяна Михайленко, Олена Білостоцька та інші працівники. В цьому році ми мали капітально відремонтувати дах. Тепер доведеться відбудовувати весь заклад чи не з фундаменту. Вірю, що усе це нам під силу!» – зазначила очільниця відділу культури.

«Дай Боже нам усім миру, здоров’я та сил! Дай Боже справедливого суду окупантам, які позбавляють життя цивільних та руйнують житлові будинки, школи, лікарні, заклади культури… Ми повернемося, ми відбудуємо, у твоїх стінах ще звучатиме українська пісня, лунатиме дитячий сміх, зустрічатимуться старі і нові друзі на концертах, виставах, музичних вечорах», – додала Євгенія Антонюк.

Нагадаємо, про руйнування ЦБК 14 березня повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Центральний будинок культури був збудований в Ірпені трудовим колективом Бучанського цегляно-черепичного заводу в 1952–1954 рр. і відкритий 7 листопада 1954 р. Майже 68 років він був окрасою міста й ключовим осередком культурно-мистецького життя Ірпеня і Приірпіння. Після приватизації, яка була проведена з порушенням закону, Будинок культури у 2017 р. повернули у власність громади.

Центральний будинок культури Ірпеня в мирний час


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300