Євгенія Антонюк розповіла, як росіяни «демілітаризували» заклади культури Ірпеня (відео, фото)

277356547 453448929900153 2012143779734054056 N

Начальниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці фото- й відеоматеріали, де зафіксовані ушкодження, яких зазнали заклади культури міста внаслідок обстрілів.

«Ось так заклади культури міста Ірпеня були «демілітаризовані» російськими нелюдами. Найменше постраждав музей і школа мистецтв – там вибуховою хвилею вибило вікна. Більше постраждала бібліотека, бо, крім вікон, пошкоджено дах і частину фасаду. Вибуховою хвилею значно пошкоджено клуб «Романівка», який залишився без даху, вікон і дверей. Найбільшої руйнації, завданої прямими влучаннями артилерії, зазнав наш красень, наша гордість – Центральний будинок культури», – зазначила Євгенія Антонюк.

Вона висловила впевненість у тому, що за підтримки держави, міжнародних організацій та меценатів заклади культури міста будуть повністю відновлені. «У них знову звучатиме дитячий сміх, лунатиме українська пісня, поезія і проза, гратимуть рояль, скрипка і безліч інших музичних інструментів, проходитимуть мистецькі, патріотичні заходи, зустрічатиметься громада на корисні зустрічі і друзі на цікаве дозвілля. Також впевнені, що за закликом мера та голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка обов’язково знайдуться фахівці, які допоможуть нам відбудувати Центральний будинок культури та звести новий культурно-мистецький центр у Романівці», – переконана очільниця відділу культури.

На її думку, замість старого напівзруйнованого клубу в мікрорайоні Романівка «має бути зведений мультифункціональний культурний заклад, який би поєднував у собі центр мистецьких заходів та навчання, бібліотеку та МУЗЕЙ мужньої боротьби ірпінців з російською ордою, пам’яті полеглих, мужності наших воїнів та волонтерів».

«Саме цей клуб став свідком мужності, звитяги, відчаю, смерті, розпачу, спасіння, милосердя та відданості», – підкреслила Євгенія Антонюк.

Вона також подякувала міському голові Олександру Маркушину, депутатському та управлінському корпусу міськради «за підтримку працівників культури в цей складний час».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300