Євгенія Харґрі заснувала в Ірпені новий мистецький центр

Photoeditorsdk Export 2019 11 15t125953.285

В Ірпені на вул. Гагаріна, 1-а з’явився новий мистецький центр, заснований відомою художницею і педагогом Євгенією Харґрі. Віднедавна тут працює її художня школа класичного рисунку і живопису «Hurgri Art School». Світле мансардне приміщення вже стало майданчиком для цілої низки яскравих творчих подій, пов’язаних не лише з образотворчим мистецтвом.

«Цього року 10 випускників «Hurgri Art School» вступили у виші, – розповідає Євгенія Харґрі. – І 23 листопада у нас відкриється виставка робіт вихованців школи, які вже стали студентами, під назвою «Динаміка». У грудні свої роботи в «Hurgri Art School» презентує заслужений художник України, викладач Київської академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука Костянтин Могилевський. Також незабаром відновить роботу проєкт «Вечірній арт» за участю професійних художників, які малюють з натури портрети відомих людей Приірпіння й Київщини. А найближчою подією в мистецькому центрі стане презентація нової книги ірпінського письменника, актора і журналіста ITV Василя Чернявського – вона відбудеться 16 листопада о 18.00.

Діти, які навчаються в «Hurgri Art School», теж є учасниками мистецьких заходів – зокрема, виставок, які влаштовує школа і які проходять у Києві. Крім того, роботи учнів школи беруть участь у міжнародних арт-проєктах. Завдяки цьому вихованці «Hurgri Art School» уже отримують замовлення на ілюстрування книг, створення сюжетно-тематичних композицій до поезії, оформлення календарів. Євгенія Харґрі зауважує, що таким чином діти, окрім власне творчої підготовки, опановують основи необхідного в сучасному світі арт-маркетингу.

Засновниця «Hurgri Art School» розповідає, що навчальні групи в школі постійно поповнюються, адже тут практикується індивідуальний підхід. Новація в роботі закладу – відкриття набору в групи, які займаються в денний час по вівторках і четвергах.

«Заняття в школі відбуваються протягом двох годин. Кожне з них насичене не лише практичною роботою з натури – рисуванням, написанням академічних постановок, але й вивченням стилів і напрямків у мистецтві, ознайомленням із творчістю художників-класиків і митців сучасності», – зазначає Євгенія.

Окрім навчання дітей шкільного віку, у «Hurgri Art School» відбуваються майстер-класи для зовсім юних художників, яким лише 4–7 років. Мета – розвинути в дітей творче сприйняття світу, любов до прекрасного, створити можливість для засвоєння базових професійних навичок і понять.

Довідка. Євгенія Харґрі є майстром живопису, графіки, академічного рисунку, працює в комбінованій техніці та в різних жанрах, створюючи за допомогою масла, сепії, вугілля, чорнила пейзажі, портрети, натюрморти. Художниця творить у різних стилях образотворчого мистецтва – це й реалізм, і імпресіонізм, і футуризм, і абстракціонізм. Закінчила Гадяцький коледж культури і мистецтв ім. І. Котляревського, Київський інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука. Проходила творчу практику в Іспанії, Італії, Австрії, Угорщині, Росії, Індонезії. Мала низку персональних виставок, бере участь у численних колективних виставках, мистецьких фестивалях, пленерах, арт-аукціонах національного та міжнародного рівня.  

Детальнішу інформацію щодо роботи «Hurgri Art School» можна отримати за номерами телефонів: (098) 101-66-22, (050) 101-66-22.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300