Юлія Устич: «Наразі гостро стоїть питання про збереження життя та здоров’я наших педагогів»

Image 1

Метою тимчасового переходу ірпінських шкіл на дистанційну форму навчання є, насамперед, збереження здоров’я і життя вчителів. Про це написали в соцмережі заступниця міського голови Юлія Устич і директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

«Згідно зі статистикою (що моніториться щодня) рівень захворюваності серед вчителів загальноосвітніх навчальних закладів стрімко зростає. Наразі гостро стоїть питання про збереження життя та здоров’я наших педагогів», – зазначила Юлія Устич, зауваживши, що діти, як правило, переносять захворювання в легкій, а часто й безсимптомній формі.

Вона закликала ірпінців «зберігати спокій та відповідально віднестись до ситуації щодо захворювання на COVID-19 у нашій громаді».

«Щодо дистанційної форми навчання, тут питань бути не може, адже школи Ірпінського регіону одні з найперших на Київщині організували на високому рівні саме таку форму навчання. Всі учні загальноосвітніх навчальних закладів зможуть отримати якісні освітні послуги під час вимушених карантинних обмежень», – додала заступниця мера.

«На жаль, епідситуація у державі така, що незабаром можуть закрити всіх! Будьте розважливі, у школах 30% педагогів хворі. Діти – основний безсимптомний розповсюджувач інфекції. Всім потрібно зробити висновки та почати дотримуватись карантинних заходів», – зазначив, у свою чергу, Андрій Левківський.

Він також наголосив, що відсутність реакції на посилення захворюваності може призвести до колапсу системи охорони здоров’я. «Нам, сімейним лікарям, важко, працюємо на межі можливостей, амбулаторні прийоми вже переповнені, запис до лікаря на тиждень вперед розписаний, наші медики хворіють, в деяких амбулаторіях лишилось по декілька лікарів. Вони вже не справляються. Якщо не приймати подібних рішень – буде колапс медичної системи», – підкреслив Левківський.

Нагадаємо, у зв’язку з різким зростанням захворюваності на COVID-19 ірпінська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій запровадила посиленні карантинні заходи. Зокрема, переводяться на дистанційне навчання комунальні школи й ліцеї, те саме рекомендовано зробити й приватним школам.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300