З 2014 року кількість ОСББ в Україні зросла у 2,5 раза, — Віце-прем’єр

ОСББ

Завдяки тому, що Україна обрала європейський шлях розвитку, відмовилась від імпорту російського газу і стала на шлях енергонезалежності, Уряд та Мінрегіон змогли впровадити реформу енергоефективності, яка сьогодні дає хороші результати.

Про це заявив Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України на V Форумі енергоефективного партнерства, — повідомляє Урядовий портал .

«Ми зробили потужний прорив. Ухвалили необхідне базове законодавство, дали поштовх створенню інституту відповідального власника – з 2014 року кількість ОСББ зросла у 2,5 раза, і вже маємо 33 тисячі будинків, об’єднаних в ОСББ. Ми надали людям можливість обліковувати енергоспоживання та управляти ним – у 3,5 раза зросла оснащеність житлових будинків лічильниками до 80%. Ми впровадили програми з енергоефективності. На сьогодні 538 тисяч родин скористались теплими кредитами, працює 240 муніципальних програм з енергоефективності, підписано близько 300 ЕСКО-договорів. Запустили ринок енергоаудиту – вже маємо 400 сертифікованих енергоаудиторів, 34 ВНЗ розпочали програми з підготовки енергоаудиторів, видано перші 60 енергетичних сертифікатів будинків. Спільно з міжнародними партнерами ми створили потужний інструмент реформи – Фонд енергоефективності, який вже тестує 15 перших проектів з енергоефективності в ОСББ. Ми розпочали за підтримки міжнародних фінансових установ модернізацію комунальних підприємств, яка сьогодні відбувається вже у 41 місті» — заявив Геннадій Зубко. Він також зазначив, що на сьогоднішній день дуже важливою є консолідація місцевої влади та бізнесу для того, щоби Україна стала європейською енергонезалежною країною. А наступний крок дій уряду в напрямі реалізації реформи енергоефективності – прийняття розробленого Мінрегіоном базового Закону «Про енергоефективність», який стосуватиметься енергоефективності в енергетиці, промисловості та транспорті.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300