З нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги в Ірпені подякували волонтерам (відео)

Коли розпочалася повномасштабна війна росії проти України, кожен із них дослухався до свого серця. Питання «що можу зробити я, аби допомогти людям і країні в цей складний період?» стало визначальним у виборі їхніх дій. Люди, яких ви зараз бачите – це благодійники і волонтери, самовіддані бійці тилу, про яких навіть складають легенди.

Володимир Карплюк, співзасновник Фонду відновлення Ірпеня:
«Я думаю, що найбільш вдалою була історія, як бабця з Ірпеня трьохлітровою банкою збила дрон. Але це були легенди. А насправді весь світ облетіли легендарні фотографії, як дівчина із собаками виходила з Ірпеня, насправді весь світ облетіла легендарна фотографія, як через ірпінський міст виводили тисячі людей, весь світ облетіло відео, як чоловік із Ірпеня рятував котів із напівзруйнованих будинків. І це не легенди. Це люди, які зробли легендарні вчинки».

З нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги в актовій залі Ірпінської міської ради зібрали тих, кому завдячує громада і своїм виживанням під час бойових дій, і евакуацією, і тих, хто допомагав фінансово й зараз продовжує працювати над відновленням міста. У кожного з них своя історія волонтерства.

Ганна Безменова, волонтерка:
«Спочатку, коли 24 лютого це все почалося, було дуже страшно. Я не знала, що робити й куди бігти. Але через деякий час я зрозуміла, що просто не можу сидіти вдома, і мені потрібно чимось займатися, якось допомагати, тому що в мене є руки, ноги, мозок, і я можу щось робити».

Валерія Кузьмиченко, волонтерка:
«Розвозили людям харчування, ліки, допомагали евакуйовувати людей. Коли під обстрілами треба було возити харчування, трохи попадало нам… Було страшно».

Кирило Безменов, волонтер:
«Потрібно переганяти цей страх у фізичну активність, щоб просто відімкнутися від усього, щоб не зійти з розуму хоча б. Ну й, якщо вийде, то допомагати тим, хто потребує цього найбільше».

Сотні волонтерів, які поспішали на допомогу людям у найважчі часи Ірпеня, отримують зараз щирі слова вдячності від місцевих депутатів, співзасновника Фонду відродження Ірпеня Володимира Карплюка та мера міста Олександра Маркушина.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Друзі, Ірпінь і країна не справилась би і у 2014 році, і зараз, якщо б не волонтерський рух, якщо б не ви. Дуже важко згадувати тих хлопців, які (ми це бачили на власні очі), на жаль, загинули в Ірпені, рятуючи людей. А вам дуже-дуже дякую. Ще раз низький уклін і слава Україні!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300