З незламним Ірпенем познайомився Міністр внутрішніх справ Естонії (відео)

Ранок. «Пункт незламності». Ірпінці зігріваються чаєм та працюють. Аж несподівано – гості. Побачити місто-герой Ірпінь на власні очі, познайомитися з його мешканцями та дізнатися першочергові потреби міста приїхав Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Лаанемец. Мер Ірпеня Олександр Маркушин провів гостеві невеличку екскурсію в «пункті незламності» й показав, що тут є все необхідне – навіть для найменших.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Є дитяча суміш. Мама може прийти і приготувати дитині їжу».

Лаурі Лаанемец був вражений такою організацією, так само як і історією героїчної оборони Ірпеня. Разом із Олександром Маркушиним обговорили проблемну тему блекауту.

Лаурі Лаанемец, Міністр внутрішніх справ Естонії:
«Що роблять дитсадки та школи, коли немає електрики?»

Олександр Маркушин:
«На сьогоднішній день не всі, але частково працюють. Але ми плануємо вже до кінця січня обладнати всі садочки окремим живленням. Зараз усі котельні, які в нас є по місту – зокрема, й маленькі – які опалюють і садочки, і школи, ми обладнуємо дизель-генераторами. Звичайно, їх потрібна величезна кількість, потреба дуже велика».

Мері Акопян, заступниця Міністра внутрішніх справ України:
«Іноді партнери кажуть, що «ми вже забагато відправили». Ми кажемо, що в масштабах України забагато не може бути. Тому що, елементарно, коли вимикається світло, у нас вимикаються всі світлофори на дорогах».

Лаурі Лаанемец:
«Естонія як держава, і багато людей-добровільців самі відправляють генератори в Україну. Ми дуже вдячні за весь цей героїзм, котрий тут мав місце. Це для нас великий приклад і натхнення».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300