Реклама

З початку 2024-го року в Бучанському районі загасили вже 57 підпалів

З початку 2024-го року в Бучанському районі загасили вже 57 підпалів

З початку 2024-го року в Бучанському районі загасили вже 57 підпалів. Про це повідомив заступник начальника Бучанського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Юрій Кириченко під час брифінгу в 36-й Державній пожежно-рятувальній частині в Ірпені.

«На жаль, попри всі заборони та штрафи, люди продовжують влаштовувати підпали в природних екосистемах. Палять сміття та траву біля своїх будинків і часто полум’я «гуляє» далі. Палять суху рослинність у полях та біля лісів. І з початку цього року в Бучанському районі вже загасили 57 пожеж у природних екосистемах. Це становить 27,7 % від загальної кількості пожеж. Якщо порівняти з минулим роком, то в 2023 році було 66,7 % пожеж у природних екосистемах за весь рік. Тобто, на жаль, бачимо суттєве збільшення пожеж через підпали. І це становить величезні збитки для держави та для нашої екології. Втім, зловити паліїв «на гарячому», на жаль, дуже складно, а тим паче довести, що підпал вчинила та чи інша людина», – розповів Кириченко журналістам ITV під час брифінгу.

Також він зазначив, що працівники ДСНС не припиняють проводити профілактичні рейди в районі з метою запобігання пожежам.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!