З понеділка громадський транспорт у Києві працюватиме для вакцинованих

Ebc5b3eda12e8dfbcdb492d18c0ad3ac

У Києві з понеділка встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки, у зв’язку з чим запроваджується низка обмежень. Зокрема, заклади освіти переходять на дистанційний режим роботи, припиняються планові госпіталізації, а користуватися громадським транспортом зможуть лише вакциновані пасажири або ті, які мають негативний результат тесту на коронавірус чи документ про одужання. Про це інформує пресслужба Київради.

За її даними, з 1 листопада в Києві заборонено:

  • перевезення пасажирів громадським транспортом, у тому числі метрополітеном (крім осіб до 18 років), без негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 чи експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години, або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката, або документа про одужання особи від коронавірусної хвороби;
  • перевезення пасажирів громадським транспортом – трамваями, тролейбусами, автобусами та маршрутними таксі – у більшій кількості, ніж передбачено технічною характеристикою транспортного засобу;
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години, або «зелений» COVID-сертифікат, або документ про одужання.
  • проведення закладами охорони здоров’я всіх форм власності планових заходів із госпіталізації, крім невідкладних та термінових випадків;
  • перебування без захисних масок на територіях закладів охорони здоров’я та освіти, в підземних переходах, на зупинках громадського транспорту та на інших територіях загального користування в разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.

Також із 1 листопада в столиці заборонено:

  • роботу закладів громадського харчування, крім доставки та замовлень на винос;
  • роботу хостелів;
  • відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту;
  • приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;
  • проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних заходів без глядачів, заходів з атестації та оцінювання якості освіти.

Заборона не діє за умови наявності у відвідувачів та працівників закладів негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години, або «зеленого» COVID-сертифіката, або документа про одужання.  

Дитячі садки працюватимуть за умови, якщо всі працівники пройшли повний курс вакцинації.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300