З понеділка в Ірпінській громаді на «дистанційку» перейдуть молодші школярі (відео)

Із понеділка, 31 січня, початкові класи шкіл Ірпінської громади вслід за 5–11-ми класами переходять на дистанційну форму навчання. Про це повідомив ITV начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради Олег Білорус.

«Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) від 26 січня учні 5–11-х класів із 27 січня були переведені на навчання за дистанційною формою. При цьому на навчанні за очною формою вчора і сьогодні залишалися учні 1–4-х класів. Ми хочемо, щоб ця категорія дітей якомога довше навчалася безпосередньо в школі, тому що це проблема в першу чергу для батьків, і ми все робимо для того, щоб саме так і було, але динаміка показників захворюваності на сьогоднішній день стрімко зростає і говорить про те, що ми вже дійшли до того моменту, коли не тільки безпека дітей є пріоритетом, а й освітній процес є недосконалим у таких умовах», – зазначив керівник управління.

За його даними, вчора на уроках були відсутні 20% молодших школярів (15% захворіли на COVID-19 і ГРВІ), а сьогодні – вже 24% (COVID-19 і ГРВІ – у 18%); вчора на самоізоляції були 18 початкових класів, сьогодні – 25.

«Ми дослухалися до думки керівників закладів освіти, батьків і прийняли найбільш оптимальне рішення для здоров’я дітей і якості освітнього процесу: з понеділка для учнів 1–4-х класів організований навчальний процес із використанням дистанційних технологій», – сказав Олег Білорус.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300