За чотири роки «УЖКГ «Ірпінь» оновило третину ліфтового господарства міста (відео)

В Ірпені триває модернізація ліфтів. Комунальники кажуть: до 2015 року ліфтовим господарством міста ніхто практично не займався.

Сергій Скрипник, начальник Комунального підприємства «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь»:
«На сьогоднішній день більше 140 будинків із нами працюють із приводу управління. У них 92 ліфти перебувають у нас на обслуговуванні».

Ліфти, які обслуговує УЖКГ, знаходяться переважно в старих будинках. За останні чотири роки силами управління вдалося повність оновити 18 із них. Ще 13 – за кошти місцевого бюджету. Найновіший ліфт установили наприкінці минулого року в будинку на вулиці Шевченка, 3-А.

Сергій Скрипник:
«Це ліфтове господарство саме в цьому під’їзді було у вкрай незадовільному стані, тому що в ньому були дефекти ще з моменту будівництва».

Новий ліфт повністю автоматизований — із дисплеєм та сигналізатором поломок.

Сергій Чернишенко, головний інженер КП «УЖКГ «Ірпінь»:
«Дане обладнання дає плавний пуск і плавний стоп. Якщо раніше стояли релейні станції, то зараз усе повністю автоматизовано, і будь-яка помилка, будь-який збій видається на дисплей».

Аварійних викликів до таких підіймачів майже не надходить, електромонтери виїжджають лише на профілактичний огляд. Якщо підіймач не заплановано й зупиняється, то лише тому, що мешканці не дотримуються правил експлуатації. Переважно це завантаження кабіни більше дозволених 320 кілограмів. Зазвичай це стається, коли з дому вивозять будівельне сміття.

Сергій Чернишенко:
«Скоріш за все, він зупиниться, бо це сміття має вагу, яка перевищить ту, що закладена для цього ліфта».

Окрім того, що ліфти за багато років поступово втрачають свій ресурс, несвідомі мешканці ще й навмисно псують обладнання: палять та виривають кнопки, обдирають стіни кабіни, забивають сміттям решітки. Загалом у диспетчерську службу за добу надходить до 10 викликів, стосуються вони переважно зупинки старих ліфтів. Щоб запустити такий підіймач, потрібно багато часу. 

Сергій Чернишенко:
«Доводиться все виявляти, продзвонювати, і тільки потом усувати».

Цього року в УЖКГ запланували капітально відремонтувати ліфти ще в чотирьох будинках.

Сергій Скрипник:
«Ми запропонували й надали подання (щодо ремонтів ліфтів) на Ярославській, 14, Садовій, 61 (один під’їзд), Квітковій, 2 й Алієвої, 61».

Комунальники звертають увагу мешканців, що ліфти – це механізм підвищеної небезпеки, і просять уважно та відповідально ставитись до користування підіймачами.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300