Реклама

За сприяння «ADRA Ukraine» в Ірпені відновлюється 11 житлових будинків (відео)

Мешканка Ірпеня Лідія Василівна радіє відновленню будинку, в якому живе, на вулиці Покровській. Під час бойових дій на ньому був пошкоджений дах. Але із 4 травня тут новенька металочерепиця. Дах відремонтували за сприяння «ADRA Ukraine».

Лідія Мамчур, мешканка Ірпеня:

«І тут уже хлопці приїхали, все поміряли і ми вже з вікон виглядаємо, хлопаємо! І вони так швидко зробили! Чесно кажучи, я думала це буде довше».

Підтримкою цієї благодійної організації Ірпінь заручився одразу після визволення Київщини. Наразі «ADRA Ukraine» допомагає відновлювати 11 житлових будинків у місті.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Вони потужно взялися за наше місто-герой Ірпінь і не словом, а ділом допомагають».

Мер Ірпеня разом із представниками «ADRA Ukraine» проінспектували об’єкти, де тривають відновлювальні роботи. Ось на цьому багатоповерховому будинку на вулиці Котляревській наразі ремонтують покрівлю.

Сергій Скоропадський, координатор БО «ADRA Ukraine» у Київській області:

«Загалом сума по об’єкту фінансування Адрою складає 2,8 мільйонів гривень. Плюс додатково ще потрібно пів мільйона на відновлення конструктивних елементів у першому під’їзді і міська рада взяла на себе ці витрати, щоб повністю завершити роботи по цьому об’єкту вже з дахом під ключ».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Звичайно, є питання, як, наприклад, по цій покрівлі, де вони щось не можуть зробити. І тут, звичайно, потрібно мерії включатися і ми готові включатися, бо тільки спільно ми досягнемо позитивного результату. Швидко і якісно відбудуємо наше місто».

Відбудова триває і на багатоповерхівці на вулиці Висока в Ірпені. Під час бойових дій цьому будинку чимало дісталося. Але зараз тут відновлюють покрівлю та ремонтують фасад.

Ігор Сидорчук, голова ОСББ «Високий 10А»:

«У нас будинок уже майже заселений. Коли роботи йдуть, люди повертаються. Дійсно дуже велика допомога, тому ми вам дякуємо і всього найкращого!».

Загалом на 11 об’єктів в Ірпені благодійна організація «ADRA Ukraine» вже виділила понад 15 мільйонів гривень. Вона фінансує роботи у співпраці з Українським гуманітарним Фондом.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!