За сприяння Фонду відновлення Ірпеня в ЖК «Мюнхаузен» роблять новий дах (відео)

ЖК «Мюнхаузен». А це Євген, Яна і їхня маленька донька Кіра. Молода родина придбала в цьому житловому комплексі квартиру ще на початковому етапі зведення будівлі – чотири роки тому. Кажуть – були б раді показати її, але після бойових дій на території Ірпеня їхня квартира залишилися без вікон і вся в кіптяві. Тому зараз сім’я живе в іншому місці, а ключі з собою не брали.

Євген, мешканець ЖК «Мюнхаузен»:
«Робили ремонт дуже довго – мабуть, рік чи півтора, тому що робили своїми силами».

Яна, мешканка ЖК «Мюнхаузен»:
«Я б сказала, це був один із найкращих будинків Ірпеня. Гарний був дуже».

Окрім цієї родини, до війни тут проживало ще 130 сімей. Ось і зараз ми з головою ОСББ Анатолієм стоїмо на території чиєїсь квартири. Ці сходинки свідчать, що вона була дворівнева. Але тепер – ні вікон, ні стелі, ні даху над головою.

Анатолій Лютко, голова ОСББ «Мюнхаузен»:
«У нас покрівля складна. Вона в нас була стропильна і вся деревяна. І коли була пожежа, то вона горіла вся і всі квартири на останніх поверхах».

Анатолій каже – масштаби руйнування дому одразу було складно осягнути. Але скоро зрозуміли: найперше треба відновити дах. Бо якщо цього не зробити, то квартири, які вціліли, стануть теж непридатними. Тому головне завдання було – зберегти те, що залишилось. І мешканці звернулися по допомогу у Фонд відновлення Ірпеня.

Анатолій Лютко:
«Фонд відновлення Ірпеня допоміг нам у тому моменті, в якому нам саме було потрібно. [Наприклад], не було ось цього металу – він був весь деформований від пожежі, треба було ставити нові балки. Я звернувся у Фонд відновлення Ірпеня з відповідною заявою, надав їм перелік матеріалів, які нам необхідні, і вони протягом, здається, місяця нам їх привезли».

Зараз тут тривають активні ремонтні роботи з відновлення даху. Посприяла цьому й міська рада.

Анатолій Лютко:
«До ЖК приїжджав наш міський голова Олександр Маркушин, була зустріч із мешканцями, і він нас запевнив, що нам виділять основні матеріали на перекриття даху. Міськрада нам виділила дерево, цемент, цеглу, цю плівку, що ви бачите, обробку для дерева і металочерепицю».

І хоча мешканцям потрібно самим оплачувати вартість робіт, проте кажуть – без допомоги з матеріалами самотужки перекрити дах було б просто нереально.

Яна, мешканка ЖК «Мюнхаузен»:
«Аби погода дала зробити цей дах, бо якщо не буде погодних умов, його не зроблять. Уже те, що його почали робити, для нас великий успіх».

Мешканці ЖК «Мюнхаузен» продовжують збирати кошти на подальші роботи та матеріали для відновлення всього будинку. Кожен, хто має можливість їм допомогти, може зробити це безпосередньо на сайті irpinhelp.com, на сторінці цього комплексу, з призначенням добровільних пожертв для ЖК «Мюнхаузен».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300