За тиждень в Ірпінському регіоні виявили 235 випадків COVID-19, а за весь час епідемії — 1379

Unnamed

За минулий тиждень Ірпінським міським центром первинної медико-санітарної допомоги було виявлено 235, а за весь період епідемії — 1379 випадків коронавірусної хвороби. Про це повідомив у соцмережі директор центру Андрій Левківський.

За його даними, від початку року на COVID-19 в Ірпені захворіло 1017 осіб, у Коцюбинському — 218, у Гостомелі — 111, у Ворзелі — 33. Одужало всього 787 пацієнтів. Протягом минулого тижня було проведено 803 ПЛР-тестування, 188 випадків захворювання виявлено в Ірпені, 27 — у Коцюбинському, 19 — у Гостомелі та 1 — у Ворзелі.

«З огляду на сезонність та неефективні карантинні заходи — це ще не пік захворюваності. Вся медична спільнота з острахом чекає другої сезонної хвилі захворювань на ГРВІ. Наразі вже навантаження на наших медичних працівників критичне», — відзначив Андрій Левківський.

Водночас він зауважив, «що більшість випадків перебігають у легкій формі та лікуються як звичайне ГРВІ, отже не потребують госпіталізації; нинішні рекомендації МОЗ дозволяють вести легкі форми КОВІДу дистанційно, іноді навіть без повторного ПЛР, КТ та рентгендіагностики».

Андрій Левківський також закликав усіх мешканців Ірпінського регіону «дослухатися до свого сімейного лікаря та по можливості не відвідувати амбулаторії без нагальної потреби».

Нагадаємо, за даними Київського обласного лабораторного центру, за попередню добу коронавірусну хворобу виявили у 13 жителів Приірпіння


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300