Залишайтеся вдома: «Муніципальна варта» Ірпеня штрафуватиме за порушення карантину

Photoeditorsdk Export 2020 03 20t183559.931

Відтепер інспектори «Муніципальної варти» Ірпеня мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення. Штраф за порушення карантину — від 17 до 34 тис. грн для фізичних осіб і від 34 до 170 тис. грн для посадовців. Таке рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

Збільшення повноважень «Муніципальної варти» безпосередньо пов’язане з режимом карантину, введеним в Україні. Щоб не допустити розповсюдження коронавірусної інфекції Ірпенем, інспектори патрулюватимуть двори, вулиці, парки міста та в разі недотримання мешканцями правил карантину складатимуть протоколи про адмінпорушення.

«Незважаючи на запровадження карантину та режиму надзвичайної ситуації на Київщині, мешканці Ірпеня, на жаль, досить легковажно ставляться до ймовірності розповсюдження коронавірусу. Кілька попередніх днів ми спостерігали безліч дітей на дитячих майданчиках, юрби дорослих організовують масові пікніки в парках. Це недопустимо при ситуації, яка зараз є у світі! Тому будемо контролювати, попереджати і штрафувати! Тільки дисципліна і відповідальність можуть зупинити епідемію. На жаль, така реальність!» — повідомив журналістам ITV начальник КП «Муніципальна варта» Микола Ковальчук.

Наразі «Мунварта» обгороджує дитячі майданчики, мангальні зони та інші місця масового скупчення людей, а також посилила свої наряди в лікарні та пропускний режим у міськраді. 

Окрім контролю за дотриманням карантинного режиму, «Муніципальна варта» також запровадила регулярне публічне інформування мешканців Ірпеня. Щодня всіма мікрорайонами міста курсує патрульне авто з гучномовцем і нагадує містянам правила поведінки в умовах карантину та стану надзвичайної ситуації, які оголошені на Київщині.

«Зараз ми об’єднали всі сили, щоби не допустити розповсюдження коронавірусу в Ірпені. Наші медики весь час напоготові, працівники УЖКГ «Ірпінь» щодня проводять дезінфекцію публічних місць. У посиленому режимі працює «Муніципальна варта». Зараз інспектори отримали чітке завдання контролювати дотримання в місті карантинного режиму. Це надзвичайно важливо! Ми не можемо допустити скупчення людей і загрози епідемії в місті!» — зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — і отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300