Заступник прокурора Ірпеня Максим Роговенко здійснює тиск на бізнес

Photo 2019 11 21 14 33 13

Рішенням Апеляційного суду Київської області було скасовано намагання Ірпінського відділу Києво-Святошинської прокуратури арештувати земельну ділянку, де проводить свої роботи місцеве будівельне підприємство ПП «Сфера-2012», та об’єкт будівництва. Суд визнав подання прокуратури незаконним і безпідставним.

Разом із тим, у ПП «Сфера-2012» заявляють, що за їхньою інформацією, Ірпінський відділ прокуратури змушує місцеву поліцію додати до кримінального провадження ще одну кваліфікацію з метою накладання ще одного арешту. Метою цього тиску є примушення власника земельної ділянки до виділення квартир заступнику прокурора Ірпеня Максиму Роговенку.

За повідомленнями ЗМІ, протягом останнього періоду Максим Роговенко стоїть за організацією тиску на підприємства Ірпеня, Бучі та Приірпіння з метою перешкоджання їхній господарській діяльності та подальшого отримання неправомірної вигоди.

ПП «Сфера-2012» будує в Ірпені на вулиці Соборній об’єкти під найбільш елітним брендом на будівельному ринку Ірпеня та Приірпіння – ЖК «Центральний». Як повідомляється, для цього підприємство має всі законні підстави: вчасно вносить до бюджету громади орендну плату, володіє всіма необхідними дозволами на будівництво. Відповідно, дії прокуратури, яка протизаконно намагається перешкодити веденню будівництва, можуть кваліфікуватися як протидія господарській діяльності, що підпадає під статтю Кримінального кодексу України.

Як повідомив очільник компанії-забудовника Олександр Пікулик, раніше суддя Ірпінського суду за поданням прокуратури наклав арешт на земельну ділянку на вулиці Соборній в Ірпені, тим самим заблокувавши процес будівництва.

«Прокуратура Ірпеня робила все для перешкоджання законній господарській діяльності. Компанія, у свою чергу, понесла вагомі фінансові та репутаційні втрати. І все це – за незрозумілими звинуваченнями правоохоронців, незаконність дій яких була підтверджена судом», – наголосив керівник компанії-забудовника.

Як повідомляють на підприємстві, ухвалою Апеляційного суду Київської області, яка вступила в силу 30 вересня, прокурору Ірпеня було повністю відмовлено в накладенні арешту та забороні користування земельною ділянкою. «Повністю відмовлено в задоволенні клопотання прокуратури про арешт на об`єкт незавершеного будівництва та земельну ділянку, що розташована за адресою вул. Соборна, місто Ірпінь Київської області, загальною площею 0,5805 га, з мотивів безпідставності та незаконності такого арешту, що призвело до незаконного обмеження прав ПП «Сфера-2012» на володіння та користування вказаною земельною ділянкою», – йдеться в рішенні суду.

Під час розгляду в суді апеляційної інстанції представник прокуратури, керуючись особистими вказівками заступника прокурора Ірпеня Максима Роговенка, намагався зберегти незаконний арешт, надавши заяву громадської організації «Стоп корупція» від 17.09.19 р. до органів прокуратури, яка вже 19.09.2019 р. відкрила провадження в новій справі за новою статтею про порушення правил охорони праці. Суд відхилив клопотання прокуратури як неналежне.

Проте позиція суду не заважає Максиму Роговенку продовжувати тиск на бізнес. Незважаючи на те, що до зняття арешту господарюючий суб’єкт протягом трьох місяців практично не здійснює жодної діяльності на згаданих земельних ділянках, прокуратура докваліфіковує дане провадження статтею про порушення правил охорони праці.

Також Роговенко не зважає й на те, що ПП «Сфера-2012» не є підрядною організацією, що здійснює забудову на підставі договору, і не виконує будівельних робіт.

Таким чином, можна однозначно стверджувати, що дії прокуратури Ірпеня, яка виконує персональні вказівки заступника прокурора Максима Роговенка, є обмеженням законної господарської діяльності зі зловживанням наданими повноваженнями.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300