1

Чемпіон світу і Європи з боротьби Жан Беленюк закликає допомогти Іванкові Седляру з Ірпеня

1

Людмила Седляр, мама 11-річного Вані, ніколи не забуде того дня, коли вони з чоловіком почули страшний діагноз свого сина – дитячий церебральний параліч. Із того часу сім’я пройшла важкий шлях реабілітації і все своє життя присвятила тому, аби хлопчик зміг жити повноцінно.

«Масаж, ЛФК, заняття з логопедом-психологом, велотренажер. Коли ми вперше побували в Китаї, і коли йому (Іванкові — ред.) підсадили стовбурові клітини, він став розуміти просту звернену до нього мову, виконувати прості вимоги», — розповідає мати.

Крім основного діагнозу, Ваня страждає ще й безсонням. Його організм не може відпочити. А разом із ним не сплять і батьки. Лікарі рекомендують спеціальні дороговартісні препарати, але купувати їх родині не під силу.

«Лікарі нам рекомендують спробувати конопляне масло. Воно дороге, і ми думаємо, що робити… Якщо «сісти» на цей препарат, то нам треба буде мінімум до 100 доларів на місяць», — говорить Людмила.

Родина Седляр живе на заробітну плату батька. Майже всі доходи йдуть на реабілітацію сина. До того ж, Іван часто хворіє.

«Були дві тяжкі пневмонії. Одна доба обходилася більш ніж у тисячу гривень. У соціальну допомогу, яка нам надається щомісяця, ми не вкладаємося», — каже жінка.

Сьогодні мама Іванка мріє тільки про одне: щоб її дитина прокинулася здоровою. Опускати руки батьки Івана не збираються, але їм потрібна допомога. Зараз конче треба масажне ліжко, яке вони вже давно хочуть, але не можуть придбати. А ще хлопчикові потрібні регулярні обстеження та спеціальні ліки. Сьогодні родина дуже сподівається на допомогу небайдужих людей.

На заклик допомогти родині Седляр відгукнувся знаменитий український борець, багаторазовий чемпіон світу і Європи, срібний призер Олімпійських ігор, а нині — народний депутат України Жан Беленюк. Він закликав усіх людей доброї волі зробити посильний внесок у те, щоб Іванко зміг вести повноцінне життя.     


Благодійну допомогу можна перерахувати на картку «Приватбанку» 5168 7574 0111 0152 (Седляр Людмила Іванівна, мама)

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300