Журналіст Дмитро Слинько – про Ірпінь: «Здається, що потрапив у прикордонне містечко Польщі або Угорщини»

Photoeditorsdk Export 2019 12 16t135503.182

Відомий український журналіст, кандидат у народні депутати України на останніх виборах Дмитро Слинько відкрив для себе оновлений Ірпінь та поділився своїм відкриттям із читачами інтернет-видання «Моя Київщина». Публікуємо його текст «Несподіване туристичне місце» із незначними скороченнями.

Ірпінь, місто на Ірпені. Абсолютно несподіваний напрямок для туризму, але ми з Євгенією Слинько таке любимо. На байдарках і велосипедах ми тут бували і раніше, а зараз вирішили експериментально з’їздити у форматі міського туру.

Каталізатором послужила нова набережна Ірпеня, яка місяць тому промайнула за вікнами львівського поїзда. Трикілометрова прогулянкова доріжка йде від пляжу і дачі Чоколова до самої Романівки. Набережна ще under construction, але вже рясніє сучасними скульптурами, містками, лавочками та іншими сміливими рекреаційними рішеннями. Ще десяток років тому, катаючись тут на велосипеді, не міг би подумати, що тут з’явиться таке. Приємно виглядає і парк Незнайка недалеко від вокзалу, хоча величезна пташка біля входу дивиться на тебе, як на джерело протеїну.

Привокзальна територія симпатично облагороджена. Пішохідну алею від вокзалу до «Незнайка» оформлено з античним розмахом і барокової розкішшю. Та й взагалі місто – коктейль Молотова з сучасних новоділів і залишків «тієї Одеси». Але при цьому від побаченого не нудить, як це часто буває з новою київською забудовою.

Зі смачненького – кіоски «Кулиничі», що вигідно відрізняються від «Київхліба» наявністю не тільки кави і булочок, але й повноцінного обіднього меню. Рекомендується харків’янам, у яких немає часу з’їздити на історичну батьківщину, а ностальгія накриває. Є кафе і солідніші – наприклад, «Штопор». В цілому місто залишає цікаве враження. Це точно не спальний район Києва (словом «Ірпінь» тут брендовано все, що попалося під руку), але й точно не райцентр Київської області (хоча б за кількістю пристойних кафе та інших осередків споживання).

Місцями навіть здається, що потрапив у прикордонне містечко Польщі або Угорщини – якийсь там Захонь… Резюме: однозначно рекомендуємо Ірпінь для одноденної вилазки з Києва – особливо навесні/влітку, особливо з дітьми. Ну і на байдарці по річці Ірпінь, якщо вона остаточно не висохне через наш африканський клімат.

П.С. Розповіли виключно з точки зору туристів. Хто тут кому корупціонер і незаконний забудовник – ми не в курсі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300