Журналіст The New York Times, який вижив після обстрілу в Ірпені, повернувся до України

341632515 558336672956851 7921593552134022224 N

Журналіст і фотокореспондент The New York Times та National Geographic Хуан Арредондо, який вижив після російського обстрілу в Ірпені, повернувся до України, аби подякувати українським медикам за порятунок. Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

13 березня 2022 року двоє американських журналістів Хуан Арредондо та Брен Рено вирушили до Ірпеня, щоб зафільмувати евакуацію мешканців. На мосту в мікрорайоні Романівка, світлини якого облетіли весь світ, іноземці потрапили під обстріл. Колега Хуана помер прямо в автівці, його ж – з осколковими та вогнепальними пораненнями привезли до київської лікарні, де екстрено оперували. Потім відправили до більш безпечного місця – Львова.

Тоді львівські медики встановили, що через важке кульове поранення тазу є велика загроза розвитку сепсису. Тому хірурги негайно взялися усувати нагноєння. За кілька днів Хуана доправили до Польщі, а далі – в США. У себе вдома він переніс ще кілька операцій задля збереження повноцінної рухливості кінцівок.

«Нині Хуан Арредондо хоче розповісти всьому світові про російсько-українську війну та те, що йому особисто довелося пережити на ній. Він знімає документальний фільм, де покаже як опинився під ударом російських військових та як його рятували українські медики», — розповіли в Першому медичному об’єднанні Львова.

Варто зазначити, що після випадку загибелі та поранення журналістів 13 березня Ірпінський міський голова Олександр Маркушин оголосив про заборону в’їзду журналістів до Ірпеня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300