Зіневича позбавили американської візи через тиск на медіа і корупційні дії – ЗМІ

Photoeditorsdk Export 2019 10 28t160824.849

Власника Інтернет-провайдера «Бест» Олексія Зіневича не пустили до США через тиск на свободу слова та корупційні махінації з землею. Про це повідомляє «Правда Ірпеня» з посиланням на джерела в оточенні Зіневича.

«За інформацією джерела, Зіневич разом зі своєю коханкою Наталією Лисаченко здійснювали переліт Київ – Париж – Майямі для того, щоб Лисаченко змогла народити в Майямі дитину. Втім, Олексія Зіневича не пустили на рейс Париж – Майямі через анулювання його візи до США. Зіневичу довелося повернутися до Києва, а Наталія Лисаченко успішно полетіла до США», – пише видання.

Зазначається також, що «Наталія Лисаченко та її рідна сестра Анастасія є фігурантами кримінального провадження про розкрадання землі в Лісовій Бучі: обидві сестри Лисаченко стали підставними особами, які отримали у 2018–2019 роках земельні ділянки».

«Ці ділянки Зіневич ще до їх виділення в порушення будівельних норм обгородив чотирьохметровим парканом та загородив бучанську вулицю Ганни Барвінок. Ці матеріали є в прокуратурі Ірпеня, проте Зіневич часто контактує з керівництвом прокуратури Києво-Святошинського району і провадження з вказівки прокурора району Юрія Дмитруня “гальмуються”», – йдеться в матеріалі.

«Таким чином, Наталія Лисаченко причетна до незаконного збагачення за рахунок земельних ресурсів бучанської громади. Це може стати причиною, що вслід за Зіневичем до США більше не потрапить і сама Лисаченко», – відзначає «Правда Ірпеня».

Також видання зауважує, що Олексія Зіневича неодноразово звинувачували в обмеженні свободи слова та блокуванні інтернет-сайтів засобів масової інформації через провайдера «Бест».

«У 2016 році за наказом Олексія Зіневича для користувачів “Бесту” були заблоковані сайти “Зоря Приірпіння”, “Ірпінь онлайн”, “Правда Ірпеня” та офіційний ресурс Ірпінської міської ради. Під натиском громадськості Зіневич здався та був змушений розблокувати ресурси. Проте у 2018 році “Бест” вдруге незаконно заблокував “Правду Ірпеня”. Сталося це після того, як сайт оприлюднив серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі. І тільки після публічних заяв громадських організацій, відповідних публікацій Інституту масової інформації та інтернет-видання “Детектор медіа”, сайт “Правду Ірпеня” розблокували», – розповідається в статті.

Посилаючись на інформацію сайту «Моя Київщина» і громадської організації «Інститут масової інформації», видання нагадує, як «охоронці Олексія Зіневича привселюдно нападали на журналістів під час проведення круглого столу щодо перспектив розвитку Ірпінського регіону». «Звичайно, за винятком тих, хто на нього працює. Більше того, журналістів силою виганяли із зали», – зауважує «Правда Ірпеня».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300