Реклама

Знайдені в Ірпені рештки російських ракет перетворилися на витвори мистецтва (відео)

Крила ангела.  Дівчина-Україна у барвистому вінку. Чаша Грааля і білий голуб. А ще багато інших символів життя і боротьби – на залишках холодного металу, що ніс українцям смерть. Таке креативне перетворення темряви на світло – основна тема виставки, що відкрилася у Дипломатичній академії України.

Марина Чопей, художниця, учасниця виставки картин на рештках російських ракет:

«Хтось казав, що як тільки зійде сонце, то росія впаде. Це є воно. Це є українське сонце. Це є дерево символ життя. Якщо подивитися, там навіть є крила ангела, який буде нам теж допомагати в цьому».

В експозиції представлені картини на рештках російських ракет. Значну частину уламків знайшли волонтери «Добробату».

Віктор Андрусів, співзасновник проєкту «Добробат», співорганізатор виставки:

«І що, до речі цікаво, тут уламки ракет з Київської області, і частина є таких, що наші волонтери находили ці уламки, коли розбирали завали якихось будинків».

Серед уламків – багато знайдених в Ірпені. Із перших днів визволення території громади від окупантів добробатівці допомагали розбирати зруйновані та відбудовувати пошкоджені будинки містян.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я дуже вдячний організаторам цієї виставки, вдячний Добробату. Це дійсно  коли приїжджають в Київ дипломати, вони можуть зайти сюди і подивитися, що та зброя, яка може знищувати за задумом росії наших українців, наші діти, наші художники перетворили в мистецтво. І зараз ми чітко бачимо, де добро, де зло. І це  — ідентифікація нашої нації, ідентифікація наших українців».

Виставка картин на рештках російських ракет приурочена до річниці визволення Київщини від окупантів. Триватиме до середини травня. Адреса Дипломатичної академії – Київ, вулиця Велика Житомирська, 2.

Геннадій Надоленко, директор Дипломатичної академії України:

«Якраз поговорили, це настільки важливо, що ми збільшимо ще мінімум на пару тижнів, так що цей тиждень точно вхід буде ще вільний. Тож усіх запрошуємо».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!