«Зроби годівничку – врятуй пташину»: еко-челендж по-ірпінськи (відео)

Годівнички з петриківським розписом, інші – у вигляді лісової хатинки, прикрашені шишками, жолудями, різними гілочками. А ще – світленькі, гарненькі, без будь-яких прикрас. Таким розмаїттям пташиних їдалень відгукнулися вихованці Ірпінського центру позашкільної освіти на обласний еко-челендж «Зроби годівничку – врятуй пташину».

Максим, вихованець Ірпінського центру позашкільної освіти:
«Це моя перша годівничка. Я планую ще робити, тому що пташкам нема що їсти зимою. Ми будемо їх підгодовувати».

Поліна, вихованка Ірпінського центру позашкільної освіти:
«Ми зробили їх дуже оригінальними, зробили з природних матеріалів. Ось такі: там жолуді, каштани, гілочки ялини».

Вихованці Центру разом із своїми вчителями розміщували годівнички у сквері імені Сидорука. Робили це вже під вечір, бо вдень майстрували їх на заняттях у гуртках. Ось ці, з яскравими візерунками, розписували в гуртку петриківського розпису. У руках юних майстрів звичайнісінькі дощечки та фанери перетворювалися на витвори мистецтва.

Віолетта Величко, народна майстриня України з декоративного розпису:
«Ми любимо брати з дітками участь у різних екологічних челенджах. Ми хочемо, щоб і пташкам було гарно, і людям, які ходять навколо».

А ось такі дизайнерські годівнички дітей навчають робити в гуртку фітодизайну. За основу тут використали звичайнісінькі канцелярські папки. А щоб вони не промокли, нанесли на них спеціальне покриття. Взагалі, за умовами челенджу, годівничку можна зробити з будь-якого екологічного матеріалу.

Тетяна Адамчук, директорка Ірпінського центру позашкільної освіти:
«Маленьким дітям допомагають батьки збити годівнички – вони вже приносять готові, і розмальовуємо їх тут, у нашому центрі».

Екологічну акцію підтримали і в НВО «Освіта». Але годівнички цього разу на деревах розвішували не учні, а вчителі разом із директором. Поки діти на дистанційному навчанні, гуртом вийшли у пришкільний скверик і взялися до роботи. Так використали перерву між онлайн-уроками.

Олексій Кучинський, директор НВО «Освіта»:
«Ми вирішили колективом підтримати акцію, яку проводять і по інших школах Ірпеня. Ми ж одна громада. Тому вирішили так само проявити екологічну свідомість, підгодувати трохи птахів. Зараз для них непростий час. Але скоро весна, і ми сподіваємося, що в нас біля школи їх буде більше».

Олександр Скоріков, викладач музики НВО «Освіта»:
«Якби в моєму дитинстві були такі годівнички, то я б їх розвішав у своєму місті на кожному кроці».

А от Вікторія Шликова, завучка школи, зізнається – ніколи в житті не розвішувала годівнички. Сьогодні вперше взяла в руки пташину хатинку і розмістила її на дереві. Каже – емоції неперевершені.

Вікторія Шликова, завучка НВО «Освіта»:
«Добру справу робити завжди класно. Дитинство можна відчути в будь-якому віці».

Якщо ж ваш маршрут пролягатиме біля годівничок, не забудьте прихопити для пташок їжу. Весною вони вам за це гарно заспівають.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300