Масштабних порушень під час виборів на Київщині не зафіксовано – поліція

Нєбитов Вибори1

Масштабних порушень під час виборчої кампанії в Київській області не зафіксовано, заявив сьогодні в ході зустрічі з журналістами начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Андрій Нєбитов розповів, що з 25 травня по 22 липня правоохоронці області зареєстрували 538 заяв і повідомлень щодо порушень виборчого законодавства. Було відкрито 50 кримінальних проваджень та складено 106 адміністративних матеріалів, з яких 25% уже розглянуто судом та адміністративними комісіями при міських і селищних радах. Інші протоколи ще перебувають на розгляді.

Головні порушення пов’язані з незаконною агітацією – розповсюдженням друкованої продукції без вихідних даних, порушенням порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщенням їх у заборонених законом місцях. Також йдеться про перешкоджання виборчому праву (ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України), підкуп виборців (ст. 160 ККУ), пошкодження майна і самовправство. У деяких містах за голоси пропонували гроші, безкоштовно роздавили посуд, надавали медичні послуги тощо.  

У «день тиші» було зареєстровано 71 повідомлення про порушення виборчого законодавства, відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 ККУ (легкі тілесні ушкодження), складено п’ять адміністративних протоколів за порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації та порушення державних стандартів у сфері благоустрою. 

У день виборів поліція області зафіксувала 155 повідомлень про правопорушення на виборчих дільницях. 121 факт не підтвердився. Складено один адмінпротокол та відкрито сім кримінальних проваджень, зокрема за винесення бюлетеня за межі дільниці у Вишневому (95-й виборчий округ).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300