Ірпінчанка Ірина Коляденко перемогла в Кубку України з вільної боротьби

742

Ірина Коляденко з Ірпеня Київської області сьогодні, 6 грудня, здобула перемогу у фіналі Кубка України з вільної боротьби серед жінок. Про це повідомив у соцмережі голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк. Суперницею Ірини у вирішальному поєдинку була спортсменка з Херсону Антоніна Кулагіна – чемпіонка світу і Європи серед юніорів.

«Ірпінчанка Ірина Коляденко, майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, впевнено здобула перемогу у фіналі Кубка України серед жінок у категорії до 62 кг. Ірина подолала суперницю після своєї коронної дії – кидка «млином». Ця перемога стала першою для Ірини в новій, олімпійській категорії. Вітаємо спортсменку та її наставника – Заслуженого тренера України Володимира Яременка!» – зазначив Карплюк.

«Вже в першій сутичці жереб звів її (Ірину) з основною суперницею – бронзовою призеркою чемпіонату Європи, дворазовою чемпіонкою Європи до 23-х років, триразовою призеркою чемпіонатів світу до 23-х років криворіжанкою Ілоною Прокопевнюк. Результат цієї напруженої сутички – 12-10 на користь Ірини. Після цього у півфіналі вона менш ніж за хвилину за явної технічної переваги перемогла майстра спорту з Волині Ірину Остапук», – повідомив подробиці змагань член виконкому Ірпінської міськради Антон Головенко.

Він зауважив, що «Кубок України є відбірковим для участі в чемпіонаті Європи 2020 року».

Нагадаємо, у вересні цього року Ірина Коляденко завоювала срібну медаль на чемпіонаті світу серед жінок, який відбувся в Казахстані, а місяць тому – «бронзу» на світовій першості серед жінок до 23 років у Румунії.

Торік ірпінська спортсменка двічі ставала бронзовою призеркою світових чемпіонатів – юніорської першості, що відбулася в Словаччині, та чемпіонату серед жінок до 23 років у Румунії.

У серпні ц. р. Ірина посіла друге місце на Міжнародному турнірі з боротьби серед жінок «Poland Open» у Варшаві. А місяцем раніше вона стала чемпіонкою України серед жінок до 23 років. Напередодні цієї події наставник спортсменки Володимир Яременко отримав почесне звання Заслуженого тренера України

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300