Ірпінчанка Ірина Коляденко виборола «золото» на чемпіонаті України з вільної боротьби

66425189 2143997262394793 8026824161420640256 O

20-річна ірпінчанка Ірина Коляденко здобула золоту медаль на чемпіонаті України з вільної боротьби, який сьогодні завершився в Івано-Франківську. Про це ITV повідомив тренер спортсменки Володимир Яременко.

Чемпіонат проводився серед жінок віком до 23-х років у ваговій категорії до 65 кг. Ірина перемогла в усіх трьох поєдинках і виборола право представляти Україну на чемпіонаті світу, який у вересні відбудеться в Казахстані.

«Усі суперниці були доволі кваліфіковані: спочатку два майстри спорту, а у вирішальному поєдинку – майстер спорту міжнародного класу. Ірина впевнено здобула чисту перемогу на «туше» – простіше кажучи, поклала суперницю на лопатки. А під час нагородження нас очікувала приємна несподіванка – Ірині вручили ще й персональний приз за найкращу техніку на чемпіонаті», – розповів Володимир Яременко.

Нагороди

Для Ірини Коляденко це перше «золото» на «дорослій» першості України – раніше вона вже була чемпіонкою в молодших вікових категоріях.

Володимир Яременко наголосив, що його вихованка пів року не брала участі в змаганнях після травми й операції на коліні.

«У спорті довгі простої не бажані. Після операцій у спортсменів бувають певні психологічні труднощі, невпевненість, але Ірина в травні виграла престижний міжнародний турнір, присвячений видатним українським борцям і тренерам, а тепер чітко і впевнено перемогла на чемпіонаті України. Це має велике значення, бо перемоги на таких офіційних змаганнях – це основні показники класності. Працюємо далі, орієнтуючись уже на успіхи на міжнародній арені», – зазначив тренер.

Перед виходом на фінальний поєдинок

Нагадаємо, восени минулого року Ірина Коляденко двічі стала бронзовою призеркою світових першостей: у вересні вона здобула медаль на юніорському чемпіонаті в Словаччині, а в листопаді піднялася на п’єдестал чемпіонату світу серед жінок до 23-х років, який проходив у румунській столиці.

У квітні ц. р. Ірина отримала від Управління фізкультури і спорту Київської облдержадміністрації свідоцтво «Краща спортсменка Київщини з вільної боротьби 2018 року», а її наставник – відзнаку «Кращий тренер Київщини з вільної боротьби 2018 року». А тиждень тому Володимиру Яременку було присвоєне почесне звання Заслуженого тренера України.

Ірина Коляденко та Володимир Яременко
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300